Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Babiš uměl mistrně slibovat a ukazovat chyby na druhých. Jak r.2013 vymazal pravici, tak letos zase levici. Tu levici letos dorazil až ke sklepu - pod 10%. TOP 09 se dorazila díky Kalouska sama. Ale vyhráno Babiš ještě nemá, protože se musí opírat od nové komety na politickém nebi - Okamurovou SPD a Piráty. Pak i na KSČM. Je také známo, že vždy v nových stranách, které přišly do parlamentu nastává štěpení. Teď jen můžeme sledovat úsilí Babiše o sestavení vlády a tanečky Zemana okolo toho.8-o

0 0
možnosti
Foto

V neprospěch ODS zapracovala podstatným způsobem (jako totální výsměch prostému lidu!) také dávná "Klausova amnestie".!

2 0
možnosti

jak můžete napsat, že pan Okamura je hrozbou. Přece ty staré strany Topka, ODS, KDU a také ČSSD přeci podporují na Ukrajině politiku teroru a nacismu, tak proč by měl být Okamura hrozbou?

0 5
možnosti

Teď jste mě doslova rozchechtal s tou Ukrajinou;-D;-D

0 0
možnosti
Foto

Pokud čtu Váš popis počínání Andreje Babiše, tak mě napadá jediné "kdo umí, ten umí a kdo neumí, ten zíra".

Jinými slovy, Babiš, jako relativně nový v politice, ovládá politické řemeslo podstatně lépe, než staří političtí rutinéři. Ten, kdo sledoval Sobotkovu "demisi-nedemisi" se té porážce ČSSD vůbec nemohl divit.

Po Zemanovi nemá ČSSD na své předsedy vůbec žádné štěstí.

2 2
možnosti
Foto

K88a21r36e67l 31C55a69c34h

2. 11. 2017 7:31

Příčiny pádu ČSSD a TOP a ne příliš úspěšného výsledku ODS jste pojala správně avšak mírně, zato vliv a podporu presidenta jste naopak hodnotila poněkud přehnaně.

Napsal bych to tak, že tyto strany doplatily na svou negativistickou kampaň, ve které převažovalo vymezování se vůči ANO, jejímu předsedovi a popisování hrůz do kterých by se republika dostala, kdyby lidé hnutí ANO volili natolik, že vlastní programy těchto stran se smrskly na pouhou marginálii. Negativistické kampaně prostě nezabírají. Mnoho lidí je vnímá jako nefér počínání a má tendenci sympatizovat s tím , kdo je nucen se bránit útokům ze všech stran. President ve svém, jak říkáte přílišném stranění, spíše vyjadřoval nelibost nad naprosto zbytečným bouráním dosud docela úspěšné vlády, před koncem volebního období. Nad tím, že pan Sobotka neodolal neustálým tlakům pánů Kalouska a Fialy a dopustil se tak sebevražedné chyby demise-nedemise, která ho prakticky diskvalifikovala pro další působení ve vedení ČSSD. Bylo to všechno zbytečné a když se sečtou všechny hrubé přešlapy, které ČSSD udělala v posledním roce a které byly naivně cíleny na zastavení poklesu preferencí ČSSD a růstu preferencí ANO, dopadlo to nakonec pro ČSSD volební katastrofou. Z toho nelze vinit presidenta. To si zavinili pan Sobotka a jeho kolegové sami. Býval jsem povětšinou voličem ČSSD, ale tento styl práce současného vedení ČSSD mě naprosto odradil. Aby znovu získala tato strana kredit, musí přijít noví lidé a začít skromně ode dna ale hlavně s pozitivní politikou.

5 0
možnosti
Foto

Určitě jste jednoznačně vyjádřila svůj názor a své pocity, z nichž některé jsou sice kategorické a jednoznačné, přesto však ne zcela vystihující realitu.

Ponechám výjimečně stranou hospodářské hledisko a vztah k EU a zaměřím se na jiný názor:

"Nemůžeme se stát neutrální zemí, protože na to, abychom se mohli stát neutrálními, musíme mít hodně silnou armádu."

To není správně pojato. Neutrální zemí se můžeme stát nikoliv tím, že se tak prohlásíme, ale tehdy, když to přijmou ostatní státy a zavážou se, že budou naší neutralitu uznávat.

Volání po naší neutralitě bylo silné už v ́68, zcela však nereálné. Není reálné ani dnes, protože zatím jsme se neprofilovali nijak zajímavým způsobem, pro nějž by nás ostatní státy za neutrální uznaly.

Neutralita tedy nemůže být vynucována silou, silnou armádou, naopak. Neutrální stát nemůže být silný, potenciálně vojensky angažovaný. Jeho branná síla nemůže být prioritou, což neutrální stát ani nechce. Proto chce být neutrální.

1 0
možnosti

K té neutralitě. Ve Švajcu mají záložníci výzbroj doma a armádu mají silnou a dobře vycvičenou. A Rusko svůj vlastní podpis na memorandech neuznává, takže u nás o neutralitě může hovořit jen ruský provokatér, nebo hlupák. ;-(

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS