Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ND

Pane Sykoro, je to tak jak píšete...

0 0
možnosti
ND

Není důchodce jako důchodce, třeba důchodce co má příspěvek na byt a se skromnym důchodem vyjde tak tak, tak když mu na důchod přidají, tak jim zase pokrati ten příspěvek. Takový důchodce může na valorizaci, či na rozsoupnuti úplně zapomenout...

0 0
možnosti
JL

Paběrkovat a nepřejídat se, držet hezky štíhlou linii, chodit na procházky...žádný bůček, ale prána. Znám, snažím se žít z důchodu a kdysž jdu nakoupit, nedostávám se pod 100 kč, rád bych, ale nejde to. Důchod utratím spolehlivě a jsem v mínusu, zatím vyrovnávám z penzijního připojištění.

0 0
možnosti
RC

Pabberkovani neni sbirani popadanych jablicek, ale DOsber plodin na poli po sklizni. Typicky brambory, nekdy obili, mozna kukurice.

0 0
možnosti
VK

Důchodci, kdo se tak má jak oni, všude slevy, mhd sleva, a pravidelný příjem, nemyslím si že by na tom byli tak špatně. Prodavačky často dělají za méně a nikdo jim slevy nedá...tak a teď do mě...

1 2
možnosti
MK

Máte naprostou pravdu.....průměrný důchod je 11444kč čili navýšení je kolem 4 procent.Nám zaměstnavatel přidal s kecama 2,5 procnenta. Komu je 448kč navýšení málo je hamoun a nezdvořák.

1 3
možnosti
MK

Totální kravina........že jsem to vůbec četl.

1 3
možnosti
RP

No nevim, ale za 900 Kč mít poloprázdný vozík to se mě nezdá....to tam je kousek pravé svíčkové ne?:-) A kdo se podle mě rozhodně nerozšoupne jsou rodiny s malými dětmi...ale důchodci na tom zas tak tragicky nejsou.

7 2
možnosti
ND

Paní Pokorná, já bych to trochu poupravila, já bych nezávodila kdo je na tom hůř, ale připomněla bych, že i některé rodiny s dětmi to mají těžké, to souhlas, ale zase, jsou mladí s nadějí si prilepsit, kdežto ti staří už bez naděje a často s nemocemi...

0 0
možnosti
MS

Je nutno rozlišovat, jaký důchodce. Pokud si někdo během produktivního života dokázal zařídit vlastní bydlení a vytvořit dostatečné finanční rezervy na to, aby ho nepoložila pokažená pračka, či televize, může se současnou výši průměrného důchodu vcelku slušně žít, aniž by si musel bůhvíjak odtrhávat od úst. A když jsou na to dva, je to ještě jednodušší. Řekl bych, že mladá manželství jsou na tom v mnoha směrech hůře.

7 1
možnosti
MS

... pochopitelně mladá manželství s dětmi.

0 0
možnosti
Foto

Paní Vlachová má ten krásný talent, nikdy se netrefit. Před pár dny nám sdělila, jaký byl sortiment obchodů za socialismu a dnes zase, že 448,- přidání k důchodu nestačí na nárůst cen potravin.

Já sám nakupuji již 25 let a to bez jakékoli asistence. A myslím si, že za 448,- Kč by se daly nakoupit potraviny, se kterými by zdravý důchodce vydržel celý měsíc a ani by moc nezhubl.

1 6
možnosti
Foto

I49v51a69n 57M89a29r25e20k

12. 10. 2017 11:56

Tak tak, p. Hermánku,naprostý souhlas. R^

Jo ,nedávno se tu objevil blog, v němž stálo , že navýšení důchodu se bude dít na úkor budoucnosti našich potomků8-o. . . . . . .V tom případě, se ho klidně vzdám . R^

0 2
možnosti
JS

J96a37n 16S29ý10k26o59r86a

12. 10. 2017 9:51

No to jste to tady schytala. Vy si dovolujete mít kocoura o dokonce jíst ananas. Máte zalézt do díry a ležet. A na kulturu taky zapomeňte. Koncerty a divadla jsou pro ty, kteří se po namáhavé celodenní dřině potřebují odreagovat. 8-o

4 0
možnosti
VM

V29l79a84d18a 44M49u35s28i26l

12. 10. 2017 11:33

Nakonec, proc bychom si nemohli u kostela vyzebrat na trocvhu koralky..

Ovsem pan Hermanek jaksi opomina, ze kdyz jasou duchodci na diete a jeste potrebuji leky, ze je to opravdu svizel..

Ovsem nevim jestli je zebrota povolenaX

2 0
možnosti
  • Počet článků 1262
  • Celková karma 22,04
  • Průměrná čtenost 1113x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik