Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Není hezké se dámy ptát na věk nebo, nedejbože, na zdravotní stav. Ale buď si autorka ten sortiment v obchodech vymýšlí nebo nepamatuje.

A aniž bych se chtěl VŘSR jakkoli zastávat, tak ten nesoulad říjnová v listopadu je dán rodílem mezi gregoriánským a juliánským kalendářem.

3 2
možnosti
Foto

A dodám: Nemám nic proti kritice socialismu, jako slepé uličky vývoje, jako systému, který v lepším případě skončí stagnací (Normalizace), v horším případě terorem (50. léta) a nekontrolovaným blouzněním (rok 1968).

Ale mohu vyletět z kůže, když si někdo vymýšlí a není ani schopen absorbovat tehdejší fakta. Nechápu to.

Já i moji kamarádi jsme si v letech 1975-1976 kupovali zcela volně škodovky (ročník 1975 byl v roce 1976 ještě o 6.000,- Kčs zlevněný) a když to napíši, jsem osočován ze lži.

Prostě, nekvalifikovaná propaganda je horší, než žádná.

2 2
možnosti

Tak já např. od r.1953 jsem ministroval, nosil kříž v čele pohřbů ve farnosti - a na tehdejší gymnázium jsem se dostal bez problémů. Za pohřeb jsem měl 10Kč, ze vzdálenějších Štěrbohol 15, svatby v kostele už tenkrát "volná tvorba cen" bez EET:-). Průměr od svatebčanů 50 Kč.

Ale vážněji - taková tragédie jak to líčí blogerka to nebyla. Systém neměl budoucnost - v tom souhlas. Ale když dělník politicky remcal, tak se "soudruzi" v 99% na něj vykašlali, u ouřadů s ním závodní organizace v 1.fázi pohovořila, soudruhu, nepochopils, většinou ho odstavila z nějakého pracovního postupu. Samozřejmě - byl rozdíl mezi 50. a třeba 80.léty když už socialismus dodýchával.

A kubánské pomeranče - byly na šťávu, není pravda že nebyly šťavnaté, jen nešly loupat.

2 1
možnosti
Foto

Byla to tragedie v té době. Do roku 1987 společnost žila ve strachu. Každý se bál o místo o kariéru a tak raději chodil na průvod 1 máje. V továrně si každý toho dne musel píchnout a podle toho se kontrolovalo, kdo šel do průvodu a kdo ne. Tam, kde nebyly píchačky, kontrolovala se účast písemně. Kdo se aktivně neprojevoval měl tehdy peška. Dítě na školu nedostal, postup žádný, odměny žádné, nárok na byt žádný, plat malý. Ten strach opadl v roce 1987, kdy začal být režim lidem pro srandu a to byl konec komunismu.

2 1
možnosti
Foto

Přesný popis. Já jsem v té době prožil podstatnou část života a mohu jenom uvést, že je to pravda. Ta doba byla ještě horší.R^R^R^R^

5 2
možnosti

Asi by bylo dobré najít a zatknout toho průvodčího vlaku ! Nezkontroloval platnou jízdenku V.Lenina, který vyrazil z Německa, maje v kuférku 10 milionů Marek od svých hostitelů. Pasažer úkol splnil a vyvolal Revoluci - nepochybně významný počin. Problémem ovšem jsou výsledky ! Stručně řečeno - Doba jednoznačně prokázala, že EVOLUCE je silnější REVOLUCE ! Příkladů zmaru je hora. Asi nejpozoruhodnější - Síla tehdejšího carského HDP x USA = 12% - dnes je úplně stejná ! Osvícený V.Putin slaví 65 let - tedy se opět opozice zatýká. jako za osvíceného Cara ! Svým zzpůsobem až neuvěřitelné ! ... :-)

1 1
možnosti

Tím klikáním minusů - na skutečnosti nic nezměníte a novou, spravedlivější společnost, nevybudujete ! Kdyby jste raději uvedl, v čem fakticky pravdu nemám ! Pokusíte se , mohu doufat ? ... :-)

0 0
možnosti

Čtení Vašeho blogu mne dostalo zpět do 70 tých let minulého století, kdy nám nadšení a zapálení svazici Vašeho typu cpali do hlav podobné nesmysly s opačným znaménkem. RvV

2 3
možnosti

P26e18t95r 67J72í45l34e97k

9. 10. 2017 8:13

A zkusil jste tehdy někde zveřejnit, že se vám ony tehdejší nesmysly nelíbí?

Ti co se o to pokusili dopadli neslavně. Moc dobře si pamatuji, jak VB si přijela pro jednoho spolužáka co se o to pokusil, a předala jej STB, a následky si domyslete.

3 1
možnosti
Foto

I my, pamětníci, bychom málem zapomněli, jak byl říjen/listopad důležitý pro blahobyt "dělnické třídy a pracujícího lidu". Díky za připomenutí. Karma !

7 2
možnosti

Zažil jsem tu minulou dobu, ale po přečtení Vašeho blogu jsem zjistil, že jsem žil úplně v jiném Československu než popisujete?

4 2
možnosti
Foto

A můžete tedy dovysvětlit, proč třeba seriál Vyprávěj přináší daleko růžovější obraz tehdejší reality než vy se svým gulášovým komunismem?

4 4
možnosti

P51e52t85r 36J31í41l67e98k

9. 10. 2017 7:08

Seriál se točí proto aby byl sledovaný, tudíž zřejmě i vy jste se na něj vydržel dívat., jinak by jste přepnul na jiný, nabídka je větší. Když běžel "Okres na severu", a podobné perly, nebylo kam přepnout.

Kdyby nabízel realitu bolševické vlády v celé jeho skutečné obludnoststi, přišel by o ty diváky, kteří by se v negativních rolích poznali....

6 3
možnosti
  • Počet článků 1262
  • Celková karma 22,02
  • Průměrná čtenost 1113x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik