Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

K pochodu jsme se nachomýtli náhodou a za sebe musím říct, že se mi moc líbil. Jsem v tomhle hodně dojímací, připadalo mi to fajn, div jsem kroupu dojetí neuronila :-) Víc než chlubení, protěžovaní, cokoli, v tom vidím jakousi demonstraci toho "hele, nemám to v životě lehký, blbý narážky a úšklebky potkávám ob den, ale nejsem v tom sám/sama" a taky "hele, není to skvělý, že konečně žijeme v místě a čase, kde tohle prostě můžeme udělat - jen tak jít po ulici a nemuset se strachem skrývat co jsme?" A taky v tom určitě byla spousta těch, co se přišla prostě bavit. Člověk je tvor společenský :-)

Chápu zcela, proč si na takový průvod homosexuálové zajdou. Nikdo z těch, které znám osobně, si neprošel nijak snadnou cestu, vyhození z domova a ztráta minimálně části příbuzných není nijak výjimečná; a hodně jich bylo hodně samo v těch nejhorších obdobích života. Že tohle MOHOU mi připadá úžasný a jako hodnota sama o sobě. :-)

1 0
možnosti

Já se nebojím o normální rodinu, přes veškeré znevýhodňování rodiny našimi politiky. Jednak díky výbavě člověka Bohem a trváním Jeho poslání "Milujte se a množte se!" Pokud křesťané si zachovají Boží poslání, potrvá normální, přirozená rodina a překoná toto údobí zmatků.

Homosexuály chápu s jejich pochody hrdosti. V Česku dosáhli mimořádného zrovnoprávnění s heterosexuály. A pro pravou podstatu homosexuality jako díla Božího, je moc dobře, že i papež dokáže homosexuály tolerovat.

Doba je divná, odmítáme Boží poslání, což je možná i přirozená reakce na množství lidí na Zemi, převládá trend singels, ale věřící Boží poslání ponesou dál! Naše budoucnost je v rukou Božích!

:-)

0 0
možnosti

Ale ono to "milujte se a množte se" má své hranice. Už je nás tady přes 7 mld., křivka počtu obyvatel planety má bohužel stoupající trend.

0 0
možnosti
Foto

nemusím je ale ani mi nevadí beru to asi jako náboženské pouti a procesí nebo sportovní akce-každý má svůj životní styl - jen dokud nám to nebudou vnucovat :-)

aby to jednou nebylo povinny;-D

1 0
možnosti

A ještě takové doplnění. Zde je rozhovor s psychologem Tomášem Novákem:

http://zpravy.idnes.cz/rodinny-psycholog-tomas-novak-rozhovor-fda-/domaci.aspx?c=A170726_201227_domaci_mav

Nikde jsem nečetl, že by rodiny byly frustrované z nějakého pochodu hrdosti nebo z homosexuálních manželství.

3 3
možnosti

Paní Vlachová, asi tolik:

1) "Nevím, proč lidé s odlišnou sexuální orientací mají tendenci na sebe upozorňovat na veřejnosti." Já taky nevím, proč nějaká paní H. Vlachová má tendenci na sebe upozorňovat jakýmsi blogem.

2) "Heterosexuálové nikdy nechodí na veřejnost, aby tam vykřikovali svou orientaci." Ale chodí. Běžně se vodí za ruku, líbají se, osahávají se na veřejnosti a tu a tam sexuálně dovádějí. Ano, i na veřejnosti.

3) "Heterosexuálové nic takového nečiní, protože si každý snaží hájit své soukromí." Ano, činí. Ve stejný den se konal Pochod pro rodinu, kde byli heterosexuálové se svými rodinami.

4) Když vidím duhové vlajky v ulicích, ptám se, proč má někdo potřebu exhibovat." Souvisí s bodem 1. Proč máte potřebu exhibovat článkem na blogu?

5) "A takové exhibice narušují život tradiční rodiny." Ne, nenarušuje. Neboť tradičních rodin v průvodu bylo dost. Pokud moje účast na průvodu narušila Vás, je mi to sice líto, ale je to především Váš problém. Spoustě jiným heterosexuálům s rodinami to nevadilo.

4 9
možnosti

P15e20t95r 52B89u77r82i44a58n

13. 8. 2017 12:17

Ne, nenarušuje. Neboť tradičních rodin v průvodu bylo dost.

Promiňte, pane Gabryši, ale při těchto vašich slovech a zrovna při tomto tématu mi v hlavě automaticky vyvstalo hned několik forem vašich "tradičních rodin", z nichž skladba: žena, muž, žena a chlapeček s mašlí navlečený v dívčích šatech byla tou nepřijatelnější.

A to je právě to, o čem autorka píše. Neustálým násilným vnucováním nám, že odlišnosti jsou přirozené a přirozenost zapšklé zpátečnictví spolu s neomaleným vynucováním si respektování toho se už stává, že různé asociace bere mozek jako normu a klasickou formu jako poslední možnost.

Viz. třeba, co se ještě před dvaceti lety lety vybavilo lidem při slově káva. Vůně turka ráno linoucí se celým bytem. Dnes půl deci impotentní rozpustné hmoty bez kofeinu, cukru, vůně, zápachu a původu a k tomu tři deci šlehačky z prášku podobných vlastností.

13 1
možnosti
Foto

Proč se Pride pořádá? Jednoduše proto, že homosexuálové jsou stále bráni jako nějaká 'nákaza' společnosti, o čemž svědčí i názory typu, že se tím vytlačuje podstata 'tradiční rodiny'. Třeba proto, že není možné uzavřít manželství, proto, že dříve byla brána homosexualita za jednu z nemocí, která je potřeba léčit. Protože druhý rodič v homos. svazku nemá stejná práva jako ten v hetero rodině. Protože i ve 21. století jsou stále ostrakizováni a je to stále tabuizované téma, které nelze odtabuizovat nijak jinak, než o něm mluvit a seznamovat se s ním. Argumenty ohledně náboženství jsou trochu mimo mísu, už jenom proto, že demokratický stát není vázán na žádnou ideologii, ale ani na náboženské vyznání.

5 6
možnosti

P10e38t36r 33B32u32r40i69a17n

13. 8. 2017 12:22

Řekl bych, že podstata tradiční rodiny se nevytlačuje existencí homosexuality ta tu byla vždycky), nýbrž nýbrž jejím násilným nahrazováním tradičních svazků. A právě o tom kritici takových pochodů mluví a právě tohle nejsou jejich oponenti schopni pochopit a stále se domnívají, že je zde kritizována homosexualita. Tedy nikoliv podstata, nýbrž způsob.

9 1
možnosti

Je to tady horší než za komunistů. Napsal jsem odpověď paní Stehlíkové jak taková exhibice může narušovat tradiční rodinu. Napsal jsem, že v rámci EU se navrhuje aby se přestal užívat pojem otec a matka, ale nově pouze rodič. Že je snaha do učebních osnov pro děti dostat tezi, že rodina se dvěma tatínky je věc zcela normální a nakonec jsem odkázal na Otův slovník naučný s vysvětlením původního výrazu homosexuál. Okamžitě jsem byl smazán. Tož tak.

9 1
možnosti

Spis technicka chyba, nebo se Vam neodeslal prispevek. Jak by mohl nekdo zareagovat a smazat to okamzite? I u vulgarismu to chvili trva, nez to nekdo smaze.

1 0
možnosti

Můžete mi vysvětlit, jak takový pochod může narušovat tradiční rodinu?

8 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS