Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^

Bohužel, takovéto lumpárny se nedějí jen v gastronomii!

Příkladem jsou lékaři. Když konečně po šesti letech úmorného studia ukončíte promocí, bez praktického vzdělání nejste nic. Ale získat toto praktické vzdělání je v Česku problém. Dají vám velmi dobře pocítit, že nejste nic. Když už vás zaměstnají někde, a máte to štěstí, že za tu práci nemusíte platit nemocnici (místo toho, aby vám zaplatili), pak musíte pracovat v nemocnici mnoho hodin nad běžný zaměstnanecký poměr, ale placeni jste za desetinu úvazku! Tedy smlouva je na 0,1! Praktické vzdělávání vypadá tak, že pro přetíženost lékařů nikdo na vás nemá čas, a místo lékařské práce děláte za lékaře byrokracii, kterou nezvládají. Stáváte se námezdním otrokem bez kvalitního vzdělávání. Proto naši čerství lékaři utíkají do zahraničí!

A když k tomu připočtete, že pak v praxi lékaři nikdo negarantuje proplacení zdravotní péče, ani stát, ani pojišťovna, ani pacient, že lékař platí pokuty za předepisování léků a že lékař musí vyšetřit, ale pojišťovna nemusí zaplatit (na to máme soudní verdikt!)... A mohlo bych psát reálné stesky, že by se to sem ani nevešlo... Pak se nedivte, že nejsou lékaři, že nejsou sestry... Ale oni nejsou ani dělníci! Rozumíte tomu? Já ne!

:-)

Pro adminy, kteří to budou chtít mazat: Mohu jmenovat kolegy, kteří za to, že mohou pracovat v nemocnici museli platit několik tisíc korun měsíčně! Stesky na to, že začínající lékaři dostávají zaplacenu jen desetinu odvedené práce, jsou plné odborné časopisy. Mnohé se zlepšuje, ale dosud jedna třetina lékařů nemá odpovídající vzdělávání. To bylo publikováno letos v Tempus medicorum.

0 0
možnosti

Já nevím. Nedokázala bych kdekoli jinde šťastně žít. A nemám pocit, že by se mnou kdekoli kdokoli nějak podivně zacházel. Jestli tak trochu není chyba v tom, že pán, zřejmě bez dostatečné kvalifikace, vzal práci bez smlouvy a v zemi, jejíž jazyk neznal.

0 0
možnosti

Neznáte českou realitu!

0 0
možnosti
Foto

Ano, v cizime nejlepe. Vystridal jsem od roku 1990 sestnact zamestnavatelu, deset let mel svou firmu, asi 5 let zivnost a pracoval od Skotska po Banglades. Profesne elektrotechnika, prumyslove elektromontaze, nejcasteji jako senior field foreman. Podminky v CR se menily v prubehu let, posledni asi 3 roky uz v byly v prumyslu celkem na urovni, i kdyz stale za zapadni evropou. V CR v prumyslu citelne zacinaji chybet lidi, takze posledni projekt vyrobni linky pro japonskeho zakaznika jsem delal prvni tri tydny sam, potom jsem nafasoval dva kluky z udrzby a na vypomoc o vikendech partu zkusenych prumyslovych elektrikaru. Za takovych podminek se neda realizovat kvalitne nic. Byla to posledni kapka (pred tim se delala elektrarna Chvaletice, mel jsem 4 az 6 pomocnych delniku k ruce, pred tim naprosto udesny projekt v Bangladesi) odjel jsem do NL a pracuji tu jako radovy elektromonter. Na kontrakt, s vyplatami kazdy tyden, celkem luxusnim zdravotnim pojistenim a po odpracovanych peti letech s vidinou na plnou penzi. Pracovni podminky mimo standardy CR, delam 8 hod denne 5 dni v tydnu v klidu a s cistou hlavou v bezstresovem prostredi. K navratu do CR nevidim JEDINY duvod. :-)

8 0
možnosti

Dík za informace. Myslel jsem, že takovéto zhoubné praktiky se dějí jen ve zdravotnictví!

0 0
možnosti
Foto

R^souhlas-bohužel-moc ráda bych s vámi tentokrát nesouhlasila ale dnes a denně člověk slyší kolem podobné příběhy:-(

3 0
možnosti

Nejen pohostinství, ale i autoopravny, bezpečnostní agentury a další nabírají lidi bez pracovní smlouvy a vyplácí je na ruku. Pokud takový člověk bere podporu v nezaměstnanosti nebo sociální podporu, je to pro něho i výhodné. Pokud takovou podporu nebere, pak riskuje. Znám jednoho, který na to doplatil: Havaroval autem, stal se invalidním a má velmi nízký invalidní důchod, poněvadž nikdo za něho neplatil sociální pojištění, když pracoval na černo.

Kolik takto uniká státu na daních, netroufám si odhadnout.

5 0
možnosti

Všude dobře, tak co doma.;-);-);-)

2 1
možnosti

S podobnými zkušenostmi bylo hodně více.

KarmaR^

3 0
možnosti

A to máme 28 let po Listopadu!

Kam nás to ten Václav Klaus zavedl?!?

1 0
možnosti
  • Počet článků 1262
  • Celková karma 22,02
  • Průměrná čtenost 1113x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik