Diskuse

My a předsudky

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Stalo se už jakousi módou kálet do vlastního hnízda, kopat do všeho českého včetně našich lidí a plivat na životní styl, který vám zajistil školství, zdravotnictví, rovnoprávnost, blahobyt, bezpečí a svobodu. A je smutná právě ta skutečnost, že o odporných penězích píšou lidé většinou s plným břichem, v teple moderního domova a na PC v hodnotě měsíčního oběda jedné celé africké vesnice.

Ale ono je to tak lákavé, řeklo by se bodíky zadarmo. Vypadá to, že píšete z prostředí, které důvěrně znáte, nebojíte se nepříjemné kritiky, sama přitom máte myšlení o dvě úrovně nad vlastními, tedy jste znalá a objektivní. Ale je to jen vata pro pár hloupých nabubřelců s rádoby moderním myšlením.

Co se týče těch ubytoven, uvědomte si, že jejich majitelé jsou jediní a poslední v této republice, kteří jsou ochotni vůbec nepřizpůsobivé ubytovat. A za tento stav opravdu nenesou žádnou odpovědnost. Oni nevymysleli pozitivní diskriminaci, kdy takového neplatiče nedostanete ze svého vlastního bytu ani po dvou letech a o zničeném vybavení ani nemluvě. A co se týče toho "byznysu", o kterém se vyjadřujete tak opovržlivě, zadarmo to opravdu dělat nebudou. Nabídka se řídí poptávkou, o tom podnikání je. Proč se takto s despektem nevyjadřujete o pekařích, řidičích, a jiných? Copak oni to nedělají pro peníze?

Co se týče mýtu o předražených ubytovnách, vyjeďte si někdy ceník ubytoven. Tak např. ty nejlevnější, (vodácké, turistické) začínají na 150kč za noc a hlavu, pokoj s osmi lůžky na palandách, bez kuchyňky, wc na chodbě. Pomohu vám počítat: 30 nocí x 4 lidé = 18 000kč za měsíc za průměrnou rodinu!

Jsme historicky nejtolerantnější národ v Evropě. Za posledních 500 let jsme nerozpoutali jedinou válku, na nikoho neměli nároky a u nás naopak našli útočiště pronásledovaní lidé z celé Evropy (Habáni, Chodové aj.).

Z celého vašeho kopání do nás poté, co jste potkala pár arabských dětí a ty vás rozdováděly k nepříčetnosti, je mi smutno.

1 0
možnosti
Foto

R^souhlas až na pár drobností bych to podepsalaR^

0 0
možnosti

Máte pravdu v tom, že často to jsou jen předsudky. Jenže předsudky se nevytvoří jen tak. Většinou k tomu potřebují nějaký spouštěč, podmínku. Jak se říká na každém šprochu pravdy trochu. Jenže celá problematika není tak černobílá, má barevné pozadí a je nutné toto řešit z komplexního pohledu. Ne jen z jedné strany.

0 0
možnosti

Souhlasím. Pár příkladů:

Děti nehlaďte cizí psy-předsudek! Nelze házet všechny psy do jednoho pytle.

Zamykejte si svůj dům, staří a děti ať neotvírají cizím lidem-předsudek!

Ověřte si internetového prodejce, nevěřte každé nabídce-předsudek!

Ženy a dívky, vyhýbejte se v noci temným místům, podezřelým uličkám, nereagujte na oslovení cizích mužů-předsudek!

atd...raději budu mít tisíc předsudků, než zamordovanou dceru.

1 0
možnosti

Nu, paní blogerko... Když potkám partu snědých, tak se jim vyhnu a chci aby se jim vyhýbala i moje vnučka. A není to předsudek, ale špatná zkušenost. Párkrát za život jsem byl přepaden či okraden a vždy to byli cikáni nebo romové. Bohužel. Takže nevím jak kde, ale v Mostě nemáme předsudky, ale špatnou zkušenost.

3 0
možnosti

Podle nejnovějších neurologicko-patologických poznatků je člověk naprogramován k sebedestrukci. Ve světle tohoto exaktního poznání vnímám spásu Ježíše Krista zcela v novém zorném úhlu. Přijmete-li korekci doporučenou před dvěma tisíci lety, může být homo sapiens sapiens zachován jako biologický druh. Ano, pod podmínkou, že budete obrazem milujícího Stvořitele.

Náš současný postoj? Náboženství? Teologie? Křesťanství? Spása? Nepotřebná veteš, která nám brání v užívání si života. A tak bratr jiné pleti, bratr jiné kultury již není naším bratrem, ale stal se nepřítelem.

Kolik "bludných Holanďanů" se nám potuluje po ordinacích a zcela bezcílně se utápí ve svých obtížích v relativně zdravém těle. A kořen obtíží bývá ve špatné socializaci, ve špatném začlenění se do společnosti, ve ztrátě smyslu života, ve ztrátě smyslu lidství. Rodiny jsou převážně rozpadlé a nejsou schopny předávat tyto základní hodnoty.

Zde se dočítám zkušenost, že muslimové ctí svoje rodiny, že vychovávají zdatné členy společnosti. Bolestí je, když se našemu konzumu chtějí přizpůsobit. Jejich odlidštění je vede k nepřátelskému postoji k druhým lidem a zvrtnou se v džihádisty.

:-)

1 1
možnosti

p. Šimek, kdykoliv se tady střetneme, tak to se mnou dopadne blbě - jsem ominusován. Já stále tvrdím, že na konci všeho, má člověk znát odpověď - proč vlastně žil. Tu nesmrtelnost a království na zemi - si HRAVĚ - vyprodukujeme sami. Tím, že máme potomstvo - cosi zasadíme - cosi postavíme. Tak naplníme svou životní roli . Pak se necítím vůbec destruován a svého stvořitele opravdu ctím a miluji, tj. svého otce s matkou .... :-)

0 0
možnosti

Pobavila jste.

Další nesmysl o tom, že Češi jsou snad nejhorší na světě.

Samozřejmě s výjimkou autorky. Rv

4 2
možnosti

V Saudské Arábii nemají peníze? Nehoní se za penězi? Divil bych se. Ta "honba za penězi" není tak absolutní, jak je zde naznačováno, navíc je všude, v každém režimu téměř stejná, pokud není pod trestem smrti přikázáno se chovat jinak.

1 0
možnosti

Karma.Velmi dobře napsáno.Dost lidí má stále potřebu hledat kolem sebe nějakého nepřítele a vubec si neuvědomují,že jejich největší nepřítel je v nich samých...jejich předsudky,lhostejnost,zloba,nenávist a taková ta typicky česká věčná nespokojenost...

3 3
možnosti

Dovolte abych vás upozornil, že mimo Arabů je článek blogerky plný nepřátel od A do Zet. Prakticky na nás a našich životech neshledala nic kladného. Pokud tedy tedy svá slova myslíte vážně, dost jste se do paní Vlachové obul a za to zase patří karma vám.

0 0
možnosti
Foto

Velmi... opravdu velmi dobře napsané. Klobouk dolů. ( A já jej nosím ...):-)

4 0
možnosti

Každý národ si nese svůj otisk. Neměli jsme kolonie - každý tmavý pak budí povinost. Historicky utlačováni - vsugerováno, že pořád bude nějaký režim, asi dobré se přizpůsobit ...Vlastenectví asi těžko - vypuzeno inernacionalismem. Hrdinové končí v base - přišli přece ze Západu, RAF. Trýznitelé mají větší důchody, než-li jejich oběti ! Komunisté likvidovali velkostatkáře - dnes je velkostatkář s 30% oblibou ! Náboženství pak jako opium - na pohřby farářů netřeba ani chodit ... Klasická rodina v rozpadu - Nic ve zlém - Co s tím !? ... Staré hodnoty hozeny do kanálu - Kde jsou ty tkz. nové !? ... :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 1262
  • Celková karma 21,89
  • Průměrná čtenost 1113x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik