Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Bohužel musím konstatovat, že o vězeňství nemáte ani páru.

0 0
možnosti
Foto

je pravda že vězení je trest ale když projeví snahu makat aby zaplatili dluhy?:-/:-/

na druhé straně když slyším, že Breívik si prostřednictvím advokáta stěžuje na špatné podmínky ve vězení a nedostatek volnočasových aktivit tak mi to připadá jako výsměch všem jeho osmdesáti obětem-mladým lidem . které zavraždil-proč takový hajzl nedostane trest smrti když jiné za zabití jediného člověka zatracujeme?8-o

0 0
možnosti
Foto

Dovolte paní autorko, abych s Vámi hrubě nesouhlasil. Nemíním nijak omlouvat činy, za které jsou trestanci za katrem. Ale pokud mají možnost a chtějí v base pracovat, tak bych jim ty mzdy zvýšil. S podmínkou, že z toho zvýšení půjde alespoň polovina na úhradu jejich pobytu v kriminále a na likvidaci škod, které svým protiprávním jednáním na svobodě způsobili. A má to i psychologický aspekt. Ti slušnější "basisti", kteří pracovat chtějí, budou mít vyšší motivaci pracovat.

7 0
možnosti

Víte, Vy jste vzdělaná žena s přehledem, ale tak nějak na mě z vašich článků vane určitý druh chladu...............

3 0
možnosti
Foto

Použila jste, paní autorko, zcela záměrně a se zcela politickým a předvolebním záměrem formulaci "omilostnil dvojnásobného vraha".

Takto napsané to, a to zcela záměrně, budí dojem, že "dvojnásobný vrah Kajínek" nebude vůbec potrestán.

Ale on potrestán byl a to docela tvrdě. Odseděl si přes dvacet let a to není málo. Takže si myslím, že formulace "zkrátil, po odpykání dvaceti let, doživotní trest JK" by sice více odpovídala pravdě, ale byla by aktivisticky méně průrazná a neočerňovala by tak prezidenta Zemana.

To by pak ale neplnilo zadaný účel, že?

6 0
možnosti
Foto

Paní Vlachová, možná by neškodilo se poněkud šířeji informovat, jak to se mzdami a odměňováním vězňů ve skutečnosti je. Vězeň ve výkonu trestu nemá pracovní povinnost. Pokud pracuje, náleží mu za odvedený výkon poměrně hodně mizerná mzda. Tu si ovšem nestrčí do kapsy a nejde ji prohýřit do vězeňské kantýny, ale je mu z ní v první řadě odečtena režijní částka za náklady na výkon trestu, následuje další na splácení škody, kterou způsobil svou trestnou činností a vyživovací povinnost, pokud nějakou má, další je malé kapesné na věci osobní potřeby. To, co zbyde, a toho opravdu není moc pokud vůbec, je mu ukládáno na osobní účet a je mu to vyplaceno po odchodu z výkonu trestu, aby nešel úplně bez prostředků a nebyl tak nucen okamžitě krást.

Navýšení mzdy není myšleno ani tak ve smyslu jim bůh ví jak přilepšit, ale by ze svých výdělků byli vůbec schopni splácet své závazky, které samozřejmě, díky inflaci, nominálně rostou.

7 0
možnosti
Foto

Svatá pravda. Než jsem se od mobilu dostal k PC, Vy jste to napsal. A to hlavní je, že mzda vězňů není nějaká sociální dávka vězňů, ale prostě odměna za práci.

A v rozumných zemích u rozumných lidí bývá možnost ve vězení pracovat a třeba i bez nároku na mzdu považována na privilegium.

Ale, myslím, že závazky nerostou díky inflaci, ale díky úrokům z prodlení. A kdyby nebylo úrokům, tak ty závazky nominálně klesají.

3 0
možnosti
  • Počet článků 1262
  • Celková karma 21,94
  • Průměrná čtenost 1113x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik