Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZJ

Vážená autorko, část té doby co popisujete jsem zažil na vlastní kůži a proto jen pár věcí: okupace Varšavské smlouvy je do dnes diskutabilní téma, smogová situace je horší a jezdí ekologická doprava, nevím jestli bydlíte v zámku ale většina lidí v těch krabicích co popisujete a kdyby je komunisté nepostavili tak bydlíme všichni pod mostem, družstva dnes brigádníky vozí z Polska a jsme potravinově nesoběstačná zem, kdyby komunisté nepostavili dálnici D1, tak do Brna dodnes jezdíme po okreskách. Také bychom neměli vltavskou kaskádu, Nuselský most, kulturní domy.......................nemohu vše vyjmenovat. Jinak ti zlý komunisté nejsou u moci 27 let a také to tak dnes vypadá. když potřebuje někdo na vyšetření tak ho objednají za 7 měsíců???? P.S v roce 1989 křičel Havel a spol nejsme jako oni!!! Ano více krademe a zemi zadlužujeme sláva nové době!

3 11
možnosti
VK

Kdyby nebyly krabice od komoušů, tak by se nestavěli jiné domy?

5 0
možnosti
JN

A víte jak to v Evropě vypadalo v dobách, kdy rozhodující politickou silou byli katolíci?

Tenkrát byste telefonní linku nepořídila ani za úplatek. A hygiena? Pro většinu lidí studna s rumpálem nebo voda z potoka a kadibudka na dvoře. Doufám, že nechcete, aby se ty doby vrátily a budete to mít na paměti, až se budete rozhodovat, zda dáte hlas lidovcům nebo topákům.

1 5
možnosti
VK

Asi by bylo lepší srovnávat paralelně, tedy s okolními státy ve stejné době a nikoliv vertikálně, na časové ose. To svědčí o vaší nezměrné inteligenci.

4 0
možnosti
BK

Vy jste za komunistů zapáchala??? Kvůli tomu, že nebyly deodoranty? Jééé, tak to je mi líto;-(. Proč jste se nezkusila normálně umejt?! A lidi taky smrděli???? No fujtajxl;-O. To chce napsat další článek- a právě na tohle téma!!

1 4
možnosti
VK

Beata si koupila živé květy. V létě, když měla spocená nastoupit do tramvaje, aby dojela z práce domů, opláchla se ve Vltavě. Jak to bylo jednoduché.

5 0
možnosti
Foto

Tak já bych navrhoval aby Každý autor který popisuje hrůzy socialismu uvedl též rok svého narození, dosažené nejvyšší vzdělání a poslední pracovní funkci před rokem 1989 a podobně

To bychom pak asi zjistili, samozřejmě kdyby Ti lidé byli upřímní, že v roce 1989 zrovna maturovali.

0 5
možnosti
Foto

Jasně, kádrování. To máte v krvi. Já to to jak popisuje autorka zažil a podepisuji každé její slovo. A je jasné že prominenti minulého režimu a přátelé Ruska (SSSR) tu budou skákat do stropu. Viďte?

7 0
možnosti
LB

Karma! A velký dík.

5 0
možnosti
Foto

S těmi auty máte samozřejmě pravdu. Tak například já jsem na auto čekal od úterý do čtvrtka.

Bylo to v září 1975. V úterý jsem se z práce objednal do prodejny aut Bílá labuť ve středu jsem vyřídil ve Spořitelně peníze a ve čtvrtek jsem si auto v Bílé labuti koupil a ve skladu v protějším domě také vyzvedl.

Ano, situace že se platil dvojnásobek ceny nového vozu jednu chvíli existovala. Já to zažil po roce 1969 kdy byly velké obavy z znehodnocení peněz a za naší škodověnku, která stála 45000 nám nabízeli 80000.

0 2
možnosti
Foto

V každém případě bylo možné koupit ojetý vůz volně prostřednictvím autobazaru.

0 0
možnosti
Foto

Ten Váš příspěvek obsahuje tolik nepřesností, že v podstatě vedou k tomu, že je hlasem pro komunisty. Stačí poukázat na jednu nepřesnost: Podle dobových výpočtů, které se týkaly asi tak 25 států, tak jsme tak v polovině 30 let podle velikosti národního důchodu na obyvatele jsme obsadili čestné 14 místo v tabulce. V roce 1996 jsme mezi těmito státy urvali opět 14 místo. A podle odhadů, zveřejňovaných v dobových ročenkách CIA se náš HNP na hlavu rovnal téměř HNP NSR. Ty údaje jsou dostupné a dohledatelné třeba prostřednictvím mých blogů.

Co se životního prostředí týče, šlo o dobové záležitosti, které o nic lepé nebyly řešeny ani na Západě. A něco už se začalo v této oblasti dít už od konce 50. let. Např. z center měst zmizely cementárny. Interupce a antikoncepce totéž. K tomu viz dnešní Polsko. Například problémy s homosexualitou jako trestním činem byly u nás vyřešeny jako v jednom z prvních států. .

1 5
možnosti
Foto

Náš HNP se rovnal HNP NSR? Tak to bych tu vaši ročenku CIA rád viděl. Nebyla vydána v Moskvě? A píšete o svých blozích. Můžete se pochlubit a dát sem odkaz?

2 0
možnosti
Foto

R^R^R^ Nejradši bych dal deset karem. Moc dobře jste to popsala, neuvěřitelně výstižně. Ale už se těšte až Vám tady právě takoví, o kterých píšete, např. jeden bývalý agent StB nebo bloger v rudém tričku, začnou tvrdit, že ne všechno bylo špatné, a byly i dobré věci, a vlastně to bylo všechno určitě lepší než dnes.

8 0
možnosti
Foto

Nebylo to sice lepší než dnes, ale jisté mouchy by se na dnešku také našly. Nejhorší na komunismu bylo to, co přišlo po něm. Ale když si vezmu třeba seriál Vyprávěj, který se zabývá situací v druhé polovině 60.let a srovnám ho s jedním filmem z počátku r. 1949, který zase popisuje sociálně ekonomickou siutaci r. 1930 (stávku v Karlově Huti), tak ten pokrok je přímo neuvěřitelný.

0 2
možnosti
  • Počet článků 1262
  • Celková karma 22,02
  • Průměrná čtenost 1113x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik