Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Autorko, já se divím, že jste nepodepsala chartu 77

0 0
možnosti
Foto

je zajímavé, že ač tak ohnivě kritizujete předchozí diktaturu jedné strany (paradoxně, jak si všiml i pan Chuchna cituje příklady, které v dnešní rádobysvobodné společnosti už máme také) ale na závěr uznáváte, že na některé lidi nic jiného nez diktatura neplatí8-o

mimochodem ISIS vznikl až když USA zasáhly proti diktátorovi Saddámovi takže za současnou vlnu islámského terorismu si může Euroamerická kultura sama a je komické že právě USA nyní ústy prezidenta varují před zánikem západního světa, když k tomu vlastně přispěly ne-li to přímo způsobily8-o

0 0
možnosti
Foto

Nějak vám v tom zapálení uniklo, že ta realita socialismu se té dnešní realitě už velmi podobá.

0 1
možnosti

To je ovšem nebetyčná hloupost.

0 0
možnosti

vy, paní autorko s naprostou jistotou víte, kdo byl v těch černých mikinách s kapucí a za těmi černými šátky?

0 0
možnosti

Víte, ona demokracie není pro výraznou většinu obyvatel. To, že ne všichni z nich vymlátí obchody ještě neznamená, že tomu tak není.

0 0
možnosti
Foto

Myslím že šablonovitě píšete o době, kterou jste vůbec nezažila.

0 2
možnosti

Možná šablonovitě, to neznamená nepravdivě.

1 0
možnosti

Zvláštní, jak jedna chyba dokáže navodit dojem zdánlivě logických návazností. Ta chyba je ztráta kritického přístupu.

Celkem správně volíte kritický přístup k socializmu, jeho ideologii, jeho prosazování a vytváření umělého mediálního obrazu vyhovujícího socialistickým elitám, které vedlo k páchání zla na obyvatelstvu. Hlavním poznávacím znamením je téměř kompletní ztráta všech svobod, to vám neuniklo.

Kde ale je ten kritický přístup k současnému dění, zcela nekriticky přebíráte slovník mainstreamových médií, značkujete demonstranty podle jejich vzoru. Přitom podobně jako dnes média za totáče informovala o skupinkách výtržníků páchajících národohospodářské škody včetně rozbíjení výloh. Proč nevidíte, že kapitalizmus nám sklouzává k vládě oligarchů, tedy nesesaditelných elit socialistického typu, kteří nám diktují co je dobré, co ne a co je "korektní" zpráva vydaná médii. A jak je na tom poznávací znamení - ztráta všech svobod? Salámovou metodou jsme se dostali už za polovinu (odhadem) a vás to ani netrklo.

Mezi demonstranty jsem nebyl, několik nočních záběrů jsem viděl, ale masové drancování ne, kde jsou ale záběry ze dne, transparenty, rozhovor s mluvčím demonstrantů, nevíme co vlastně chtějí. Víme jen, že policisté ve zbroji a se štíty s nasazením životů zachránili před jistým lynčováním naše nejbohatší elity, které za zavřenými dveřmi připravují jednotný postup, monopolní dohodu jak kočírovat Evropu a svět v zájmu vlastních zisků. Média nás přesvědčují a idealisté věří, že snad dají někomu něco ze svého zadarmo. Jestli nevíte, kde na svoje megalomanské projekty berou peníze, podívejte se pozorně na svá daňová přiznání a výplatní pásky.

2 2
možnosti

P14e63t13r 26S39k70á27l95a

11. 7. 2017 9:05

Konkrétně u nás má strana toho největšího oligarchy nejvyšší volební preference. Je to snad vina kapitalismu?

2 0
možnosti
Foto

Pěkné. Karma. Jen s tou diktaturou bych trochu brzdil. Jistě by stačila jen řádně fungující policie a soudy, přísně trestající porušování zákona.

3 0
možnosti

Ano, důsledné trestání porušování zákona!

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS