Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Díky za hezký článek.

2 0
možnosti
LJ

Když vzpomínáme na všechny nepravosti, které se u nás děly a dějí, neměli bychom vynechávat násilí, které se dělo při divokém odsunu Němců ze Sudet. Nevím, zda se někdo pokusil o bilanci mrtvých při těchto akcích.

2 0
možnosti
Foto

viz práce Tomáše Staňka.

0 1
možnosti
PK

Nemám nic proti morálním apelům či křesťanským kázáním. Ale společnost se hrozně změnila, vše je o penězích. Možná dřív byla sportovní reprezentace vlasti morálním vrcholem, dnes je to o penězích a o kolik při dobré reprezentaci dostanu lepší smlouvu za více dolarů či eur. I lékaři více hledí na peníze proti době minulé. Pravda, jsou lákadla, která dřív nebyla. Cestovat po světě, pořídit si luxusní vilu či mercedes něco stojí. S nadsázkou - nedivte se politikům, když na to mají jen 4 roky.

0 0
možnosti

Lékaři chtějí stále více a více? Není divu, když ti nevzdělanci, co jim vládnou dostávají násobě vyšší platy bez usilovného vzdělání!

0 0
možnosti
Foto

A nekradla spíše majetky ve velkém před Únorem 1948, ale i v malém po Únoru 1948 celá Národní fronta? Přečtěte si na wiki životopis poslance lidoveckého poslance JUDR. Jaromíra Beráka. A nezačalo to všechno vyvlastněním Habsburků TGM po r. 1918, a to z té pouhé příčiny, že František Josef II odmítl při audienci podat novopečenému poslanci ruku? A nezavařili si to Habsburkové tím, že znárodňovali železnice? A neskončilo to prozatím vyvlastněním majetku KSČ po r. 1989? Ano, opět zlo vítězí. Naše demokracie je založena na krádežích. A to už vůbec nemluvím o kuponové privatizaci a třeba i o převedení pozemků z tzv. trvalého užívání do soukromého vlastnictví a privatizaci bytového fondu za hubičku.

1 2
možnosti

František Josef II (druhý?!) ... už jsem se s tím setkala vícekrát, kde se to vzalo? (a navymlouvejte se na překlep). Jinak s většinou příspěvku souhlasím.

0 1
možnosti
ZB

Karma.Velký humanista,filosof a dodal bych,skutečný český vlastenec.Když se podívám,kdo si dnes hraje na "vlastence" je to často dost nechutný pohled...

3 0
možnosti
Foto

Dovolil bych si autorku lehce poupravit. Německá armáda zabrala československé pohraničí v roce 1938, ale zbytek československého území včetně Prahy až 15.3.1939 a to už byl Karel Čapek po smrti.

3 0
možnosti

Moudré a pravdivé. KarmaR^

0 0
možnosti
  • Počet článků 1261
  • Celková karma 22,66
  • Průměrná čtenost 1114x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik