Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

No - o dětských vrazích jste za mlada nečetla, protože to v socialismu bylo vyloučeno. Proto o tom RP v žádném případě nepsalo. (Např. i o tom, zda lze psát o vrahovi z kina /mučil a vraždil hochy/ diskutovali soudruzi dva dny, než zprávu pustili.)

Není mně zcela jasné, proč se domníváte, že rodina selhala právě u nezletilce. Výchova přece selhala u každého vraha, ať je jakkoliv stár, u každého surovce. (No - v některých případech je to dáno především vrozenou psychickou výbavou. Pak příliš s výchovou nepořídíte. Není to i v tomto případě?)

Ne, nic není až tolik jinak. Podíl lidí s vrozenou vadou empatie se zřejmě nemění. Ani rodin se špatnou výchovou nepřibývá - ono totiž není pravdou, že rodina s jedním rodičem musí vychovávat špatně.

Jenom "sdělovací prostředky" všeho druhu a zaměření mnohem více pasou po každé vraždě či pokusu, po každé loupeži i krádeži, po každé bouračce (pokud možno hodně krvavé). Také "útlocitné" počítačové hry dělají své.

1 0
možnosti

No, problém je ve stylu výchovy dětí. Rozhodně nelze souhlasit s paušálním zákazem tělesných trestů - pohlavku. Na někoho to třeba nebude působit výchovně, na většinu normálních náctiletých ano.

Zkrátka, celá západní společnost se chová až nezdravě korektně. Kdysi se to s těmi tělesnými tresty poněkud přehánělo, nyní jsme spadli do opačného extrému.

1 0
možnosti

J32a83k21u28b 40M95a94c59h

12. 4. 2017 8:07

Karma za článek. Diskuze žádná, škoda. Výchova dětí bez autority , spoluúčast "akčních" filmů večer co večer, videohry se stejnou náplní a postavami mávajícími kyji a nebo zbraněmi všeho druhu. Výsledek je dětská džungle plná násilí. Dítě s velkým D, rodiče i učitelé v obavách,že budou žalování za léčebný pohlavek. To přísloví o ohýbání mladého proutku zná každý. Proč se tedy,jako idioti, řídíme " korektní" výchovou?

Všichni na tom máme svůj podíl viny.

2 0
možnosti
Foto

Nevím kdo všichni máte svůj podíl viny, já určitě ne.

1 0
možnosti
Foto

Podle mých znalostí si žádný český dětský vrah totožnost měnit nemusí. A to z velmi jednoduchého důvodu jeho jméno nesmělo být zveřejněno a v jeho papírech o té vraždě vůbec nic není.

Kdy by chtěl bydlet na stejném místě tak mu změna jména vůbec nepomůže A když bude bydlet jinde je změna jména zbytečná.

V Anglii byli dva dětští vrazi odsouzený pod plnými jmény a po letech se dostali na svobodu již pod změněnými jmény. To se ale u nás nemůže stát protože trestný čin který spáchal osoba věku pod 15 let je beztrestný.

3 0
možnosti

Souhlasím, že člověk, o kterém je řeč se už chovat jinak nebude a nebylo by od věci ho trvale odizolovat od lidí.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS