Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nepoučitelnost některých lidí

Stále více zjišťuji, že jsou někteří naši  lidé nepoučitelní. Že se nedokázali poučit z naší historie, jež nám přinesla velký propad.

Stále více zjišťuji, že jsou někteří naši lidé nepoučitelní. Že se nedokázali použit z naší historie, jež nám přinesla velký propad.

To některým nepoučitelným Čechům nestačila 2. světová válka, již zapříčinil Adolf Hitler? To jim nestačil komunistický puč z roku 1948, jenž tu zinscenoval Klement Gottwald? Nestačily jim politické vraždy let padesátých? Nestačila jim měnová reforma z roku 1953? Nestačilo jim to, že nás tu sovětská vojska okupovala od srpna 1968? Nestačila jim komunistická normalizace let sedmdesátých a osmdesátých? To si ti, kteří v současnosti naslouchají bývalému aktivnímu soudruhu Andreji Babišovi, nedokáží uvědomit? 

Současnou situaci vnímám s velkými obavami. Zcela souhlasím s kroky vlády Petra Fialy, když se vymezila proti Slovensku. Slovensko se nám nemůže vůbec rovnat, s demokracií to jde s touto zemi ke dnu, v demokratickém indexu za rok 2022 skončilo až na 43. místě, zatímco Česká republika na 25. místě, nejlépe z postkomunistických zemí. Mně stačilo, když jsem o posledních Vánocích odlétala z Bratislavy na Zanzibar. Jejich mezinárodní letiště je velkou ostudou, neb tam zatékalo, po letišti byly rozmístěny řeznické lodny, které měly zachytávat déšť.

Projevy Andreje Babiše mi svou hysterií připomínají Adolfa Hitlera, volbou jazykových prostředků se podobá Vasilu Bilakovi. Používá propagandistické fráze, jeho neustále omílajícím kolovrátkem se stalo slovo mír, to velmi rádi používali bolševici. Ve stejném duchu hovoří ti, jež jsou mu cele oddáni. Členové jeho hnutí, které ve mně evokuje KSČ. Copak někdo chce válku? Jedině Putin, jenž je novodobý Hitler, proto je nutno pomáhat Ukrajině. Kdyby bylo šlo Československo do války s Německem a bylo by neuposlechlo prezidenta Beneše a bylo se nevzdalo bez boje, bylo by potřebovalo pomoc jiných zemí. Tak je to dnes i s Ukrajinou.

KSČ tu měla svou StB, tajnou policii, s níž někteří Čechoslováci kolaborovali. Andrej Babiš je vedený jako agent StB, u soudů neuspěl. Agenti donášeli. Jako příklad lidí, kteří byli vedeni ve svazcích StB, zmíním velké osobnosti naší historie - pány Miroslava Zikmunda a Jiřího Hanzelku. Pan Zikmund se na adresu StB vyjádřil v tom smyslu, že se její agenti učili u Hitlera, měli školu Goebbelse, ale oproti těmto nacistům dělali gramatické chyby. No nedivme se, když operovali v diktatuře proletariátu, za její vlády se elitou země stali ti, kteří postrádali vzdělání, a slušnost byla pro ně cizí slovo. Andreje Babiše vnímám jako oportunistu, jako intrikána, jenž se v honbě za vlastním prospěchem neštítí vůbec ničeho. Je ochoten se spolčit s kdekým, může to být hnutí SPD. Kdyby se obě hnutí spojila, znamenalo by to další katastrofu pro naši zem. 

Současná doba rozhodně klidná není. Byla bych moc ráda, kdyby někteří lidé u nás oprášili svou paměť. Aby si např. připomněli měnovou reformu z roku 1953, v níž lidé díky ní přišli o své úspory. Aby si připomněli to, co tu sovětská okupace způsobila. V roce 1968 byla na tom naše země ekonomicky jako Rakousko, sovětská okupace tu svými tanky zničila vše, co se zničit dalo. Vůbec celý "slavný" Sovětský svaz, vzor komunistů. Díky nim se naše ekonomika propadla na samé dno, avšak to, co je úplně nejhorší, je devastace myšlení lidí. S touto devastací se naše země zatím nevyrovnala, stále se mezi námi najdou lidé, kteří nedokáží použít svůj rozum, potřebují být řízeni, neumí dělat svá vlastní rozhodnutí a podléhají manipulativním projevům, jež v současnosti představují Andrej Babiš a Tomio Okamura...

Těžko chápu svůj národ, když byl a je někdy schopný zapudit své velikány - Komenského, Smetanu, Čáslavskou, Hanzelku + Zikmunda...ve výčtu osobností, které zazářily v zahraničí a doma byly díky politické garnituře odmítány, by se dalo pokračovat...Nedokážu pochopit, proč někteří představitelé našeho národa adorovali či adorují morální trosky, např. Gottwalda, bývalého prezidenta Zemana či předsedu hnutí ANO. Tomu opravdu nerozumím a v tom spatřuji velké nebezpečí současnosti...

 

Autor: Helena Vlachová | pátek 8.3.2024 8:41 | karma článku: 23,16 | přečteno: 860x
  • Další články autora

Helena Vlachová

Svým založením jsem idealistka

I když jsem založením idealistka, nemohu se svou maličkostí připodobnit k Johnu Lennonovi. Nicméně se mohu vyjádřit vůči panu Babišovi a jeho propagandistické rétorice. Totéž lze vznést i vůči SPD.

19.4.2024 v 17:53 | Karma: 10,90 | Přečteno: 680x | Diskuse| Ostatní

Helena Vlachová

Ředitel, jenž používá estébácké praktiky

Na základě mých posledních mou dvou blogů se mi dostalo útoků i vyhrožování ze strany ředitele střední školy. Vyhrožoval mi trestním udáním. Nestačila jsem žasnout. Že by opět povstali soudruzi? Že by byl jedním z nich?

15.4.2024 v 19:33 | Karma: 22,93 | Přečteno: 1657x | Diskuse| Ostatní

Helena Vlachová

Měla bych počítat s vyhazovem za svůj poslední blog?

Když píšu své blogy, vždy jde o něco, co se v současnosti kolem nás děje. Můj poslední blog o neaprobovaném angličtináři na SŠ mě stál dost útoků vůči mně samé

14.4.2024 v 17:28 | Karma: 26,40 | Přečteno: 1677x | Diskuse| Ostatní

Helena Vlachová

Máte doma středoškoláka? Bojuje s angličtinou?

Tímto dnešním blogem bych chtěla pomoci těm žákům a studentům, kteří mají smůlu, že mají na angličtinu diletanta.

13.4.2024 v 10:02 | Karma: 37,17 | Přečteno: 5878x | Diskuse| Ostatní

Helena Vlachová

Když matka ničí své dítě

Rozpadne-li se partnerský vztah či manželství a zůstanou-li z něj děti, měl by se zájem přenést především na ně. Děti by měly rozpadem vztahu rodičů trpět co nejméně. Ale vysvětlujte to některým matkám.

7.4.2024 v 7:29 | Karma: 19,33 | Přečteno: 977x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Železniční koridor mezi Ostravou a Slovenskem stojí, vlak tam srazil člověka

28. dubna 2024  10:46,  aktualizováno  11:01

Nehoda zastavila v neděli dopoledne dopravu na hlavním železničním koridoru mezi Ostravou a...

Počasí v Česku ovlivní saharský prach, vytvoří oblačnost. Stoupá i riziko požárů

28. dubna 2024  7:47,  aktualizováno  10:32

Počasí v Česku v neděli opět ovlivní saharský prach. Vytvoří oblačnost, se kterou nepočítaly...

Ruský útok poškodil hotel v Mykolajivu. Cherson znovu zasáhly drony

28. dubna 2024  10:18

Sledujeme online Ruský dronový útok v noci na neděli těžce poškodil hotel v jihoukrajinském městě Mykolajivu. Na...

Na Pardubicku narazil řidič do patníku, značky i stromu. Nehodu nepřežil

28. dubna 2024  10:13

V noci na neděli zahynul u Sezemic na Pardubicku pětatřicetiletý řidič. Havaroval se svým vozem BMW...

  • Počet článků 1262
  • Celková karma 22,05
  • Průměrná čtenost 1113x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik