Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Hloupé názory na válku na Ukrajině

Nedávno se ke mně donesl dosti hloupý názor o válce na Ukrajině. Kdosi řekl, že kdyby se byl prezident Zelenskij vzdal v samém počátku válečného konfliktu a svou zemi předal Rusku, nebyla by žádná válka.

Motto "Neotírej nuzného, vždyť nic nemá, po utištěném nešlapej v bráně." (Přísloví, Slova moudrých, Neodmítej pomoc potřebným, 22.22)

Nedávno se ke mně donesl dosti hloupý názor o válce na Ukrajině. Kdosi řekl, že kdyby se byl prezident Zelenskij vzdal v samém počátku válečného konfliktu a svou zemi předal Rusku, nebyla by žádná válka.

S něčím takovým nemohu souhlasit, považuji takový názor za velmi hloupý. Mohl jej jedině vyslovit člověk, jenž je svým duchem malý, maloměšťák, jemuž jde jen o to, aby svůj život sytil plnými nákupními taškami, sledoval pokleslé programy komerčních televizí, pojem národní hrdost mu nic neříká. Cíle v životě takového člověka jsou malé. V našem jazyce máme označení pro lidi tohoto typu, je bohužel velmi vulgární, mohu jen uvést, že jde o lidi, kteří kálí při zdi.

Kdyby byl Stalin přenechal Sovětský svaz Hitlerovi, bylo by to bývalo znamenalo, že nebude žádná válka? Československo bylo v roce 1939 prezidentem Benešem přenecháno bez boje Hitlerovi, a jak to dopadlo? Nasytil se Hitler? Na základě těchto historických událostí lze usuzovat, že kdyby byl dostal Putin Ukrajinu bez boje, byl by mohl postupovat obdobně jako Hitler. S jídlem roste chuť, Hitlerovi rostla chuť nevídaně, jeho novodobým následovníkem je Putin, dalo se očekávat, že bude chtít obsazovat další území stejně jako Hitler, kdyby to byl prezident Zelenskij vzdal bez boje Jenže se tak nestalo. Prezident Zelenskij je na rozdíl od prezidenta Beneše člověk, jenž ctí národní hrdost, není zbabělec, nenechá zemi na holičkách a neuteče do emigrace, jak učinil prezident Beneš. Bohužel se v naší populaci najdou lidé obdobně slabošští a zbabělí, jako byl prezident Beneš. Pamatuji si ze svého dětství, že jsme s rodiči navštívili Sezimovo Ústí a tam hrob prezidenta Beneše. Můj tatínek nám tenkrát u prezidentova hrobu řekl: "To byl zrádce." Nikdy tatínkovu větu ze své mysli nevymažu, dávám mu i po letech za pravdu. Prezident, jenž zbaběle předá svou zemi diktátorovi a zbaběle uteče do emigrace, je zrádce. Prezident Beneš zradil naši zemi nejen v roce 1938, ale i v únoru 1948, kdy ji přenechal komunistům. Kam oni zemi dovedli, netřeba se rozepisovat. Na Ukrajině žádného zrádce nemají, mají prezidenta, jenž se své nezáviděníhodné role zhostil s odvahou, hrdostí, Ukrajinci jsou na svého prezidenta právem pyšní. Naše země se nemá v tomto směru čím chlubit.

Nelíbí se mi, jak někteří Češi vystrkují růžky a snaží se šířit o ukrajinských běžencích hanlivé zprávy. Jako by všichni obyvatelé naší země byli bezchybní. Přece v každé populaci se najdou dobří i špatní lidé. S Ukrajinci mám jen dobré zkušenosti, plyne to z osobních setkání, učím některé běžence z Ukrajiny česky, mohu tak vidět, jací jsou. Jsou především velmi hrdí na svého prezidenta, přijímají s velkou pokorou vše, čemu se jim v naší zemi dostává, oceňují pomoc EU, jsou velmi přátelští a slovanského ducha v sobě nezapřou. Díky nim mohu ochutnávat některé jejich speciality, v současnosti se u nich slaví Velikonoce, dostala jsem na ochutnávku jejich pasku, což je jejich tradiční velikonoční moučník. Mohu zároveň vyslechnout strašlivé příběhy o válce, kdy někteří museli několik dnů pobývat ve sklepě, protože bylo město neustále ruskou armádou bombardováno. Nelze odvracet tvář od těch, kteří potřebují pomoc, to slušný a důstojný člověk neudělá.

Válka na Ukrajině by se neměla stát cílem populistů, kteří ji chtějí využít jen ke svému politickému vlivu, bývalý premiér Babiš je toho zářným příkladem. Neumím si představit, že takový člověk by se měl stát prezidentem naší země. Měli bychom se ze své historie poučit a už nikdy do své země nevolit zbabělce, slabocha, oportunistu, lháře a hystericky založenou osobu. Potřebujeme hrdého člověka, jakým je současný ukrajinský prezident, jenž není své zemi pro ostudu...

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Helena Vlachová | sobota 23.4.2022 9:49 | karma článku: 30,06 | přečteno: 1243x
  • Další články autora

Helena Vlachová

Komunistická zrůdnost

Komunismus je stejná ideologie jako nacismus. Je zrůdnější v tom smyslu, že jde proti vlastním lidem.

9.5.2024 v 7:04 | Karma: 25,22 | Přečteno: 758x | Diskuse| Ostatní

Helena Vlachová

Ze školních lavic

Velmi ráda vzpomínám na gymnázium, kde jsem začala učit po VŠ. Byla jsem mladá, poprvé jsem ochutnávala, jaké to je, když stojíte za katedrou a před vámi studenti, kteří vám vaše začátky nikterak neulehčují.

1.5.2024 v 7:49 | Karma: 13,39 | Přečteno: 458x | Diskuse| Ostatní

Helena Vlachová

Svým založením jsem idealistka

I když jsem založením idealistka, nemohu se svou maličkostí připodobnit k Johnu Lennonovi. Nicméně se mohu vyjádřit vůči panu Babišovi a jeho propagandistické rétorice. Totéž lze vznést i vůči SPD.

19.4.2024 v 17:53 | Karma: 10,91 | Přečteno: 712x | Diskuse| Ostatní

Helena Vlachová

Ředitel, jenž používá estébácké praktiky

Na základě mých posledních mou dvou blogů se mi dostalo útoků i vyhrožování ze strany ředitele střední školy. Vyhrožoval mi trestním udáním. Nestačila jsem žasnout. Že by opět povstali soudruzi? Že by byl jedním z nich?

15.4.2024 v 19:33 | Karma: 23,09 | Přečteno: 1681x | Diskuse| Ostatní

Helena Vlachová

Měla bych počítat s vyhazovem za svůj poslední blog?

Když píšu své blogy, vždy jde o něco, co se v současnosti kolem nás děje. Můj poslední blog o neaprobovaném angličtináři na SŠ mě stál dost útoků vůči mně samé

14.4.2024 v 17:28 | Karma: 26,53 | Přečteno: 1701x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Varšava jako první polské město zakázala kříže na úřadech, opozice se bouří

17. května 2024  7:21

Varšava jako první město v převážně katolickém Polsku zakazuje kříže v městských úřadech a...

Texaský guvernér omilostnil muže odsouzeného na 25 let za zabití demonstranta

17. května 2024  7:04

Guvernér Texasu Greg Abbott udělil milost muži, odsouzenému k dvaceti pěti letům vězení za to, že v...

Ukrajinská armáda zaútočila na přístavy v Černém moři, cílila i na sklady s ropou

17. května 2024  6:42

Ruská obrana v noci čelila rozsáhlému útoku dronů na Sevastopol a další přístavní město...

Ruské letouny omylem svrhly nejméně 38 bomb na vlastní území, píší i ruská média

17. května 2024  6:31

Nejméně 38 leteckých bomb svrhly ruské letouny za poslední tři měsíce na ruské a okupované území na...

  • Počet článků 1264
  • Celková karma 21,81
  • Průměrná čtenost 1111x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik