Porážka komunistů i hnutí ANO

10. 10. 2021 6:26:31
Naděje umírá poslední. Příliš jsem nedoufala, že by se mohla situace u nás zlepšit. Že bychom se s konečnou platností rozloučili s komunisty, že by Babišova vláda dovládla. Ale stalo se. Naděje nezemřela.

Motto "Zlý zaručeně nezůstane bez trestu, kdežto potomstvo spravedlivých zůstane ušetřeno." (Přísloví Šalomounova, Druhá sbírka, 11.21)

Naděje umírá poslední. Příliš jsem nedoufala, že by se mohla situace u nás zlepšit. Že bychom se s konečnou platností rozloučili s komunisty, že by Babišova vláda dovládla. Ale stalo se. Naděje nezemřela.

Babišova arogance, jeho propaganda, jeho praktiky, poplatné komunistům, neb byl před Sametovou revolucí jedním z jejích aktivních členů, se zdály být neotřesitelné. Zdálo se, že si lidé u nás zvykli na to, že tu máme předsedu vlády, jehož lustrační osvědčení není čisté, že jde o bývalého soudruha s aktivitami v StB. Vypadalo to u nás tak, že ať premiér čelí jakémukoli problému, lidé se stali vůči všemu imunní. Jako by už postrádali soudnost a bylo jim jedno, do jakého marasmu se díky Babišově vládě propadáme. Protože vláda Andreje Babiše byla především vládou postrádající slušnost a důstojnost. Andrej Babiš si s sebou do politiky přinesl to, nač byl zvyklý z byznysu. Hrubost, v níž neměly morální hodnoty místo. A protože jeho hnutí ANO je v podstatě one man show, jemu podřízení ministři se podle toho chovali. Snad nejmarkantněji se projevovaly jeho ministryně Schillerová, Dostálová a Benešová. Lze je označit za neúnavné bojovnice za zájmy Agrofertu. Samotný premiér nese veškerou zodpovědnost za smrt tolika lidí v pandemii. Čím vyšší pozice ve společnosti, tím vyšší zodpovědnost. A on jako premiér pandemii nezvládl. Nezvládl toho více. Krom pandemie je to státní rozpočet. A lidem došla trpělivost, s níž Andrej Babiš a jeho podřízení nepočítali. Stejně jako komunisté podlehli kouzlu moci, v jejíž neochvějnost a neporazitelnost věřili, stejně tak zřejmě uvažoval premiér Babiš. Tomu odpovídala i tisková konference, kdy už bylo patrné, že hnutí ANO volby nevyhrálo.

Na tiskové konferenci Andrej Babiš podal výkon, na nějž jsme u něj zvyklí. Nebyl to ani zbla projev státníka, protože on se v životě chová především jako predátor, bylo naprosto očividné, že neunese neúspěch, postrádal sebereflexi, pokoru a viníky hledal všude jinde než v sobě samotném. Bylo patrné, že tento člověk pohrdá demokratickými principy, příkladem toho je fakt, že se vysmíval Poslanecké sněmovně, tento člověk neumí uznat svou prohru, s níž vůbec nepočítal. O jeho jazykových schopnostech není potřeba se zmiňovat. Co mu nenapíše jeho PR, on sám vyjádřit nedokáže.

Mnoho lidí u nás včera prožívalo podobné okamžiky, jako když se stali naši hokejisté mistry světa na olympiádě v Naganu. Naši hokejisté to dokázali a lidé po celé zemi slavili. U nás zvítězila demokracie, zvítězili politici, kteří si za svůj cíl dali slušnost, důstojnost, spojování lidí, žádnou polarizaci společnosti. Velký dík patří všem voličům, kteří se dokázali zmobilizovat a ukázat, že doba komunistů i vláda Andreje Babiše budou minulostí. Velký dík patří i organizátorům Milionu chvilek. V letošních volbách zazářil Vít Rakušan, získal nejvíce hlasů. A za ním se řadí Petr Fiala. Lidé těmto pánům uvěřili a dali jim svůj hlas, věří, že zůstaneme prozápadně orientovanou zemí, že tu s námi nadále zůstává Václav Havel a demokracie. Opět přijdou časy, kdy budeme pyšní na to, že jsme sice malou zemí v srdci Evropy, avšak s lidmi, kteří si zasluhují obdiv za to, že to nevzdali. Že dokázali dát konečné sbohem bolševikům, ale vypořádali se i s ostudným premiérem Babišem. Nebude to lehká cesta, vítězové voleb čeká velmi těžká cesta, ale lidé jim věří. Věří, že nepovedou naši zemi v predátorském stylu, jenž nezná bratra, ale jejich principy se stanou slušnost, důstojnost, vstřícnost, spojování lidí, aby se nám tu žilo lépe. Žádná arogance moci, s níž se setkáváme v diktátorských režimech, myslím si, že nám ji dostatečně předváděl premiér Babiš, který si nedokázal uvědomit, že jednou budou jeho dny sečteny. A ony byly, aby se otevřela cesta k nápravě věcí a marasmu, jež tu po sobě zanechala Babišova vláda s podporou komunistů...

Autor: Helena Vlachová | neděle 10.10.2021 6:26 | karma článku: 26.80 | přečteno: 760x

Další články blogera

Helena Vlachová

Proč tu ještě tolerujeme Andreje Babiše?

Je otázkou, proč v českých vodách ještě tolerujeme Andreje Babiše. Vždyť tu má platit lustrační zákon. Nebo neplatí?

21.3.2024 v 19:51 | Karma článku: 31.78 | Přečteno: 1275 | Diskuse

Helena Vlachová

Můj syn

Vždy jsem si přála mít tři syny. Jenže člověk míní a Osud mění. Nakonec zůstalo jen při jednom synovi.

19.3.2024 v 6:37 | Karma článku: 14.61 | Přečteno: 542 | Diskuse

Helena Vlachová

Otřesná úroveň angličtiny na našich školách

Ředitelé škol jsou zodpovědní za veškerý chod školy. Platí to i v případě, kdo vyučuje angličtinu na jejich škole, a jaká je tam úroveň výuky tohoto jazyka. A ta je bohužel v mnoha případech katastrofální.

17.3.2024 v 8:03 | Karma článku: 18.86 | Přečteno: 855 | Diskuse

Helena Vlachová

Prezidenta Edvarda Beneše považuji za zrádce národa

Hned v úvodu chci předeslat, že můj dnešní blog je velmi subjektivní, je to můj pohled, jak hodnotím prezidenta Edvarda Beneše z hlediska naší národní historie.

16.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 24.71 | Přečteno: 780 | Diskuse

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 22.03 | Přečteno: 322 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 41 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.12 | Přečteno: 287 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.76 | Přečteno: 504 | Diskuse
Počet článků 1255 Celková karma 22.64 Průměrná čtenost 1113

Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...