Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Dopis Andreje Babiše

Současný premiér Babiš obesílá občany České republiky svým dopisem, v němž se chvástá výsledky své vlády. Jeho konání lze označit za opovážlivost a nehoráznost.

Motto "Zlovolník se chytí do přestupků svých rtů, kdežto spravedlivý vyvázne ze soužení." (Přísloví Šalomounova, Druhá sbírka, 12.13)

Současný premiér Babiš obesílá občany České republiky svým dopisem, v němž se chvástá výsledky své vlády. Jeho konání lze označit za opovážlivost a nehoráznost.

Když na posledních čtvrtečních interpelacích Jakub Michálek z Pirátské strany položil Andreji Babišovi otázku, aby vysvětlil, kdo objednal zmiňovaný dopis, a kolik činí náklady na jeho rozeslání, reakce pana premiéra odpovídala jeho naturelu. Nejprve urážel Piráty, pak mlžil. Jeho nedostatečná odpověď pana Michálka neuspokojila, chtěl po panu premiérovi, aby uvedl částku, kterou budou stát náklady tohoto psaní, protože na transparentním účtu hnutí ANO se zatím žádný výdaj, spojený s distribucí zásilky neobjevil, Andrej Babiš sdělil, že se faktura bude pohybovat ve výši šesti milionů. Prý probíhá reklamace, protože někteří občané dopis ještě nedostali, rovněž uvedl, že se dopis objevil i v kontejnerech, proto ona reklamace. Upřímně řečeno, ani se nedivím, že něco takového skončilo v kontejneru, dochází zřejmě k naplnění transparentu "Babiše do koše", který se objevuje na demonstracích, pořádaných Milionem chvilek pro demokracii. Na další dotaz pana Michálka, zda rozesláním dopisu jde o předvolební kampaň hnutí ANO, Andrej Babiš odpověděl, že se o žádnou kampaň nejedná. Že by šlo o účelovku, mám-li použít frekventovaný výraz premiérova slovníku? Z mého pohledu o předvolební kampaň jde.

Zhodnotím-li odpověď a celkovou premiérovu reakci na dotaz Jakuba Michálka, domnívám se, že oněch šest milionů půjde na vrub státního rozpočtu naší země. Někdo to přece zaplatit musí. Premiérův dopis jsem zatím nedostala, a kdyby mně náhodou přistál ve schránce, skončí nepřečtený v tříděném odpadu na papíry. Stačí mi, když vidím, kam současná vláda naši zemi dovedla, stačí mi, když vidím, jak nemožně se Andrej Babiš vyjadřuje, je-li dotazován a nemá-li odpověď předem někým jiným napsanou. Jeho výrazivo je srovnatelné s předlistopadovým Miloušem Jakešem, ten co řekl, nemělo mnohdy ani hlavu, ani patu a vyvolával salvy smíchu. 

Nevím, proč Andrej Babiš rozesílá dopis všem občanům, má dozajista své věrné voliče, kterými se zdají být lidé, jež nepoužívají svůj vlastní rozum, potřebují být řízeni na dálku. Jim postačí nějaká ta kobliha, kterou hnutí ANO rozdává před volbami, případně rouškovné pro seniory. Jinak si myslím, že se v naší zemi stále najde velká skupina lidí, která si umí dát dohromady, kolik je dvě a dvě, a nepotřebuje, aby jim někdo servíroval řešení. Současnou vládu vnímám jako úplně nejhorší v polistopadové době. Stačí uvést rozpočet v červených číslech ministryně Schillerové, neúnavné hájení zájmů Agrofertu ministryně pro místní rozvoj Dostálové, podkopávání práce policie a soudů ze strany ministryně Benešové (viz její několik verzí ke kauze Vrbětice či její slova o tom, že si lze v České republice zakoupit trestní stíhání), k jejím negativům lze navíc uvést její dikci a jazykové prostředky na úrovni trhovkyně, paní Benešová vůbec nepůsobí jako vzdělaná žena. A co takový ministr obrany Metnar? Nezůstal kdes schovaný za bukem? Ekologickými aktivisty zvolený Ropák roku ministr průmyslu a obchodu Havlíček rovněž nepřispívá k dobré reprezentaci vládní garnitury, k němu lze přiřadit Zelenou perlu roku ministra životního prostředí Brabce. Fluktuace na ministerstvu zdravotnictví spolu s recyklací ministra rovněž nepřidává na dobrém výkonu vlády.

Když před časem prohlásila ministryně spravedlnosti Benešová, že si u nás lze koupit na někoho trestní stíhání, ukázala se jako ministryně na nepravém místě. Nicméně s jejím tvrzením by se dalo spojit i to, že si za určitý peníz lze zakoupit psychiatrický posudek. V internetovém deníku Forum 24 jsem četla rozhovor se synem Andreje Babiše z prvního manželství, ten uvedl, že žádnou schizofrenií netrpí a že by se mělo vše vyšetřit. V souvislosti s prvorozeným synem našeho premiéra můžeme poukázat na další nesrovnalosti v jeho životě. Že to není nic chvályhodného.

Premiér Babiš je nedůvěryhodný už z toho důvodu, že jde o bývalého člena KSČ, že je spojen s činností StB, že dokáže křivě přísahat na zdraví svých dětí a je schopen je zavléci do kdejakých svých intrik jen z toho důvodu, aby nepřišel o peníze. Jde o člověka, jenž nám dělá ostudu v EU, je v obrovském střetu zájmů a snaží se, aby ze všeho měl prospěch hlavně on, rychle mění své názory, to, co platí dnes, nemusí platit zítra. V souvislosti se střetem zájmů si bere Českou republiku jako své rukojmí, když říká, že Česká republika nebude žádné peníze vracet. Proto si myslím, že dopis, který rozesílá našim občanům, nepatří nikam jinam než do koše. Oněch šest milionů bych nechala pana premiéra zaplatit z jeho vlastní kapsy...

 

Autor: Helena Vlachová | sobota 10.7.2021 5:18 | karma článku: 30,22 | přečteno: 880x
  • Další články autora

Helena Vlachová

Svým založením jsem idealistka

I když jsem založením idealistka, nemohu se svou maličkostí připodobnit k Johnu Lennonovi. Nicméně se mohu vyjádřit vůči panu Babišovi a jeho propagandistické rétorice. Totéž lze vznést i vůči SPD.

19.4.2024 v 17:53 | Karma: 10,55 | Přečteno: 656x | Diskuse| Ostatní

Helena Vlachová

Ředitel, jenž používá estébácké praktiky

Na základě mých posledních mou dvou blogů se mi dostalo útoků i vyhrožování ze strany ředitele střední školy. Vyhrožoval mi trestním udáním. Nestačila jsem žasnout. Že by opět povstali soudruzi? Že by byl jedním z nich?

15.4.2024 v 19:33 | Karma: 22,93 | Přečteno: 1643x | Diskuse| Ostatní

Helena Vlachová

Měla bych počítat s vyhazovem za svůj poslední blog?

Když píšu své blogy, vždy jde o něco, co se v současnosti kolem nás děje. Můj poslední blog o neaprobovaném angličtináři na SŠ mě stál dost útoků vůči mně samé

14.4.2024 v 17:28 | Karma: 26,40 | Přečteno: 1669x | Diskuse| Ostatní

Helena Vlachová

Máte doma středoškoláka? Bojuje s angličtinou?

Tímto dnešním blogem bych chtěla pomoci těm žákům a studentům, kteří mají smůlu, že mají na angličtinu diletanta.

13.4.2024 v 10:02 | Karma: 37,17 | Přečteno: 5860x | Diskuse| Ostatní

Helena Vlachová

Když matka ničí své dítě

Rozpadne-li se partnerský vztah či manželství a zůstanou-li z něj děti, měl by se zájem přenést především na ně. Děti by měly rozpadem vztahu rodičů trpět co nejméně. Ale vysvětlujte to některým matkám.

7.4.2024 v 7:29 | Karma: 19,33 | Přečteno: 973x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil premiér

23. dubna 2024  16:56,  aktualizováno  17:29

Britská vláda uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, uvedl v úterý britský premiér Rishi Sunak...

Herečky ze Zlaté labutě vydražily rekvizity ze seriálu pro děti z dětských domovů

23. dubna 2024

Seriál Zlatá labuť se blíží do finále, a proto TV Nova uspořádala v sobotu charitativní akci v Art...

Hrozí nový Černobyl. Centrum Střední Asie mohou zamořit radioaktivní kaly

23. dubna 2024  16:52

Nestabilní odkaliště vzniklá v Kyrgyzstánu po těžbě uranové rudy v dobách Sovětského svazu hrozí...

Policie pátrá po dezinformátorovi Zítkovi. Nedorazil k soudu

23. dubna 2024  15:54,  aktualizováno  16:34

Policie pátrá po dezinformátorovi Pavlu Zítkovi. V úterý odpoledne o tom informovala na svém webu....

  • Počet článků 1262
  • Celková karma 22,34
  • Průměrná čtenost 1113x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik