Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Vtip o ženě

Líbí se mi, že jsme národem, jenž se může pochlubit svým smyslem pro humor. V tomto směru jsme velmi kreativní a dokážeme si udělat legraci úplně ze všeho i ze všech. Ženy nevyjímaje.

Motto "Neustálé zatékání vody v době dešťů a svárlivá žena jsou totéž, kdo ji chce zvládnout, chce zvládnout vítr, pravicí chytá olej." (Přísloví Šalomounova, Druhá sbírka, 27.15, 27.16)

Líbí se mi, že jsme národem, jenž se může pochlubit svým smyslem pro humor. V tomto směru jsme velmi kreativní a dokážeme si udělat legraci úplně ze všeho i ze všech. Ženy nevyjímaje.

Myslím si, že vtipy vyprávět neumím. Nicméně se o to pokusím. Je to vtip o ženě: Do veterinární ordinace volá muž a zvěrolékaři říká, že chce svou ženu objednat s kočkou na poslední injekci. Veterinář na to opáčí "Jak se pak kočka dostane domů?"

Mně tento vtip připadá úsměvný, na druhou stranu si říkám, že nedělá čest některým ženám. Ženám, které dokáží svému muži pít krev. Někdy si říkám, proč muž zůstává ve svazku se ženou, která nemá proň vlídného slova, ženou, která soužití zredukovala na neustálé sekýrování a ponižování svého chotě. Nebudeme si nalhávat to, že by se s přibývajícím věkem stala ze satorie milující seniorka. Ba naopak. Jestliže si muž nedokáže udělat pořádek na samém počátku vztahu a jen ustupuje věčné nespokojenosti a hysterii své ženy, může počítat s tím, že ve věku seniorském se jeho život změní v nezáviděníhodné martyrium. A tak se může stát, že se bude probouzet vedle někoho, kdo se ani zbla nepodobá ženskému stvoření. Fyzická přitažlivost je ta tam, byla-li tam vůbec jaká, a zbyla tu jen s prominutím stvůra. Kdosi, kdo postrádá jakoukoli ohleduplnost, něhu, laskavost, kdosi, kdo zapomněl, co ženu činí ženou.

Najít si štěknu nemusí dát velkou práci, v řadách žen se jich najde bezpočet. Bez emancipace si dnešní ženy neumí představit život, přinesla zrovnoprávnění vztahu muže a ženy. Emancipace však neznamená, že se ze mě stane lítice, která muže využije jen ke zplození potomků a tím vše končí. Emancipace neznamená, že budu na muže nahlížet jako na někoho, koho mohu ponižovat, vždyť je to jen muž, emancipace neznamená, že z muže vytřesu poslední korunu. A když ji vytřesu, víc mě do další výplaty nezajímá. Ať si jí, co si koupí sám, ať si pere sám, ať raději spí na pohovce v obýváku, protože při spaní jen překáží. A nějaké intimnosti? Na ty ať zapomene, může být rád, že jsem si ho vzala.

Snad nejhůř na tom jsou muži, jimž jejich žena zakáže úplně vše. Stýkat se s vlastní rodinou, jde-li o druhé manželství, saň muži zakáže styk s jeho dětmi, případně vnoučaty. I to se děje. Otázkou zůstává, proč muž, jehož příjem vždy převyšoval příjem manželky, zůstává ve vztahu, jež postrádá důstojnost, úctu. Místo toho dennodenní štěkot ženy, před nímž se lze uchránit jedině tím, že muž někam zmizí. Třeba na společnou zahrádku, kde má klid.

Být ženou je nesmírně krásné. Žena by si toho měla být vědoma a rovněž by nikdy neměla zapomenout na to, že je ženou. Byla stvořena z mužova žebra, měla by být tudíž blízko mužovu srdci. Neničit jeho srdce, ale přinášet lásku v podobě pohlazení, úsměvu, hezkých slov, polibků, v podobě intimit, které se s věkem mění. Každá žena by měla znát i učit se, jak se svou ženskostí naložit. Žádné intriky a komplikovanosti, které muži nesnášejí. Dbát o sebe, být půvabná a upravená, příjemně vonět, ze svého slovníku vymazat veškeré vulgarismy. Nevyvolávat zbytečné hádky a dopřát muži dostatek tělesné lásky. Když toto budou ženy činit, vymizí vtipy o nich.

Dnešní svět postrádá ženskost. K tomuto jevu bezesporu přispívá nezdravý feminismus a různá hnutí, která popírají mužovu roli a snaží se s ním vést boj. Chtějí se muži vyrovnat ve všech směrech, což je scestné. Muž je tu od toho, aby dokázal poskytnout bezpečnou a ochranitelskou náruč ženě, aby jí byl gentlemanem. Muž tu není od toho, aby s ním žena válčila, boj o dominanci přináší konec vztahu. Současnou realitu bych označila honem na všechny muže, což rozhodně žádná legrace není. Něco v dnešním vyspělém světě zapáchá a za původcem tohoto zápachu lze považovat ženy, které už neví coby, aby dohnaly muže kamsi do kouta...

 

Autor: Helena Vlachová | pátek 9.7.2021 10:20 | karma článku: 23,41 | přečteno: 821x
  • Další články autora

Helena Vlachová

Ze školních lavic

Velmi ráda vzpomínám na gymnázium, kde jsem začala učit po VŠ. Byla jsem mladá, poprvé jsem ochutnávala, jaké to je, když stojíte za katedrou a před vámi studenti, kteří vám vaše začátky nikterak neulehčují.

1.5.2024 v 7:49 | Karma: 12,74 | Přečteno: 416x | Diskuse| Ostatní

Helena Vlachová

Svým založením jsem idealistka

I když jsem založením idealistka, nemohu se svou maličkostí připodobnit k Johnu Lennonovi. Nicméně se mohu vyjádřit vůči panu Babišovi a jeho propagandistické rétorice. Totéž lze vznést i vůči SPD.

19.4.2024 v 17:53 | Karma: 10,91 | Přečteno: 695x | Diskuse| Ostatní

Helena Vlachová

Ředitel, jenž používá estébácké praktiky

Na základě mých posledních mou dvou blogů se mi dostalo útoků i vyhrožování ze strany ředitele střední školy. Vyhrožoval mi trestním udáním. Nestačila jsem žasnout. Že by opět povstali soudruzi? Že by byl jedním z nich?

15.4.2024 v 19:33 | Karma: 23,09 | Přečteno: 1671x | Diskuse| Ostatní

Helena Vlachová

Měla bych počítat s vyhazovem za svůj poslední blog?

Když píšu své blogy, vždy jde o něco, co se v současnosti kolem nás děje. Můj poslední blog o neaprobovaném angličtináři na SŠ mě stál dost útoků vůči mně samé

14.4.2024 v 17:28 | Karma: 26,52 | Přečteno: 1689x | Diskuse| Ostatní

Helena Vlachová

Máte doma středoškoláka? Bojuje s angličtinou?

Tímto dnešním blogem bych chtěla pomoci těm žákům a studentům, kteří mají smůlu, že mají na angličtinu diletanta.

13.4.2024 v 10:02 | Karma: 37,17 | Přečteno: 5887x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Díky čínské pomoci výroba dramaticky roste

4. května 2024

Premium Přes citelné západní sankce ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Tamní produkce zbraní se dramaticky...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 1263
  • Celková karma 21,60
  • Průměrná čtenost 1112x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik