Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

A muži musí bohužel opět ostrouhat

Být mužem v dnešním světě není o co stát. Na muže je mnohdy nahlíženo jako na nepříjemný hmyz, proto je s nimi tak i nakládáno. Nedejbože jedná-li se o otce. Jejich pozice je o poznání ještě těžší.

Motto "Moudrost chytrého je v tom, že rozumí své cestě, kdežto pošetilost hlupáků je v záludnosti." (Přísloví Šalomounova, Druhá sbírka, 14.8)

Být mužem v dnešním světě není o co stát. Na muže je mnohdy nahlíženo jako na nepříjemný hmyz, proto je s nimi tak i nakládáno. Nedejbože jedná-li se o otce. Jejich pozice je o poznání ještě těžší.

V pátek jsem zaslechla relaci na jedné rozhlasové stanici, zabývala se stykem dětí s otci, kteří žijí odděleně. Výsledek vyzněl naprosto katastrofálně, v neprospěch otců. Advokátka zaměřená na rodinné právo uvedla, že není v silách žádného soudu přimět matku, aby umožnila styk otce s dítětem. Že je častokrát nejlepší, aby otec ustal v boji se svou bývalou ženou či partnerkou a neusiloval nadále o styk s dítětem. 

Příliš se o tom nepíše, příliš se nepíše o tom, jak jsou dnešní muži diskriminováni, když je jim upíráno jejich základní právo vídat se pravidelně se svým dítětem. Najde se bohužel spousta matek, které neumožňují svým dětem, aby se mohly se svým otcem setkávat. Jestliže byly tyto ženy ochotné k intimnímu styku s mužem, s nímž zplodily potomka, pak je to i jejich odpovědnost, proč vztah s mužem nevyšel. Žádné dítě by nemělo rozchodem rodičů trpět, protože má právo na oba rodiče. Jenže v praxi to kolikrát vypadá roztodivně. Ženy jsou oproti mužům velké intrikánky, často v sobě nechávají narůst velkou dávku pomstychtivosti a nenávisti, když je partner či manžel opustí. A své dílo nenávisti vykonají na svém dítěti. Z jejich strany se jedná o projev nelásky, tyto matky své děti nemilují, jsou vnitřně nejisté a plné strachu, proto tak konají. Řídí se tím, že když nemohou být se svým mužem, nebude ani jejich dítě. Dá se říci, že tyto ženy jsou na život velmi hloupé, že svou výchovou velmi poznamenají budoucnost svých dětí. Mají-li dceru, pak lze očekávat, že si nebude umět vytvářet vztah k muži, že její vztah k muži bude komplikovaný. Mají-li syna, lze předpokládat, že bez otce vyroste kdosi zženštilý a změkčilý. 

Dítě v rukou manipulující matky nemá hezký osud. Bylo mu vzato jeho základní právo mít oba rodiče, kteří jsou pro jeho výchovu a vývoj důležití. Malicherný člověk si bere své dítě jako své rukojmí, jemuž odepře svobodnou vůli vytvořit si svůj vlastní názor na oba rodiče. Touto malicherností povětšinou trpí ženy, kterým feminismus zastřel mozek. Výsledkem jsou frustrované děti, které trpí neshodami rodičů. Každé dítě si přeje mít oba milující rodiče. To je však v dnešní době často nesplnitelné. Nesplnitelné proto, že je dítě odkázáno jen do péče své matky, která koná proti jeho vůli jen za cenu toho, aby se pomstila. Nedochází jí, že je její chování velmi nefér vůči jejímu potomku, bývalému muži, ale i jeho rodičům. I prarodičům by nemělo být upíráno právo vidět se s vnoučaty. Jenže vysvětlujte to ženám, které jsou plny nejistoty, strachu a nelásky. Takové nejsou schopny rozumné komunikace, často bývají hysterické, svou hysterií zakrývají svou nedostatečnou sebedůvěru. Žárlí na to, že by jejich dítě mohlo milovat svého otce. Žárlivost, strach, nejistota jsou velmi negativní emoce, které se podepíšou na každém vztahu. Jde-li o vztah k dítěti, je to o to horší. 

Je mi líto, že dnešní muži musí často ostrouhat pomyslnou mrkev, jde-li o jejich styk s vlastními dětmi. Mělo by se o tom více psát, mělo by se to více řešit a nenechávat děti na pospas jejich hloupým matkám, které je v podstatě nemají rády...

Autor: Helena Vlachová | neděle 9.2.2020 7:32 | karma článku: 29,81 | přečteno: 1287x
  • Další články autora

Helena Vlachová

Svým založením jsem idealistka

I když jsem založením idealistka, nemohu se svou maličkostí připodobnit k Johnu Lennonovi. Nicméně se mohu vyjádřit vůči panu Babišovi a jeho propagandistické rétorice. Totéž lze vznést i vůči SPD.

19.4.2024 v 17:53 | Karma: 10,54 | Přečteno: 654x | Diskuse| Ostatní

Helena Vlachová

Ředitel, jenž používá estébácké praktiky

Na základě mých posledních mou dvou blogů se mi dostalo útoků i vyhrožování ze strany ředitele střední školy. Vyhrožoval mi trestním udáním. Nestačila jsem žasnout. Že by opět povstali soudruzi? Že by byl jedním z nich?

15.4.2024 v 19:33 | Karma: 22,93 | Přečteno: 1643x | Diskuse| Ostatní

Helena Vlachová

Měla bych počítat s vyhazovem za svůj poslední blog?

Když píšu své blogy, vždy jde o něco, co se v současnosti kolem nás děje. Můj poslední blog o neaprobovaném angličtináři na SŠ mě stál dost útoků vůči mně samé

14.4.2024 v 17:28 | Karma: 26,40 | Přečteno: 1669x | Diskuse| Ostatní

Helena Vlachová

Máte doma středoškoláka? Bojuje s angličtinou?

Tímto dnešním blogem bych chtěla pomoci těm žákům a studentům, kteří mají smůlu, že mají na angličtinu diletanta.

13.4.2024 v 10:02 | Karma: 37,17 | Přečteno: 5860x | Diskuse| Ostatní

Helena Vlachová

Když matka ničí své dítě

Rozpadne-li se partnerský vztah či manželství a zůstanou-li z něj děti, měl by se zájem přenést především na ně. Děti by měly rozpadem vztahu rodičů trpět co nejméně. Ale vysvětlujte to některým matkám.

7.4.2024 v 7:29 | Karma: 19,33 | Přečteno: 973x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Zakázky TSK jen vyvoleným. Za manipulaci tendrů soudí 15 lidí a čtyři firmy

23. dubna 2024  13:46,  aktualizováno  14:44

Hlavní líčení v kauze zmanipulovaných zakázek Technické správy komunikací hlavního města Prahy...

Připomene hrůzné činy, řekl Pavel. V Letech otevřeli památník holokaustu

23. dubna 2024  9:59,  aktualizováno  14:36

Muzeum romské kultury otevřelo dnes Památník holokaustu Romů a Sintů v Čechách v Letech na Písecku....

Ruka na plynu, v druhé kalašnikov. Rusové začali útočit na motorkách

23. dubna 2024  14:35

Premium Ruské jednotky na donbaské frontě vsadily na lehkou techniku a kvůli vysokým ztrátám na obrněncích...

Koalici rozděluji výše daňové slevy na poplatníka i výpověď bez udání důvodu

23. dubna 2024  14:33

Rozpory ve vládní koalici u zásadních věcí s blížícími se volbami i kvůli tomu, že se hlavně menší...

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...

  • Počet článků 1262
  • Celková karma 22,34
  • Průměrná čtenost 1113x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik