Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Deviantů je internet plný

Internet přinesl mnoho nového, má spoustu pozitiv, ale na druhé straně můžeme počítat s tím, že můžeme nalétnout, že nás do své sítě chytí deviant, jinými slovy úchyl

Motto "Noc co noc hledala jsem na svém lůžku toho, kterého tolik miluji. Hledala jsem ho a nenalezla." (Píseň písní, Hledání lásky, Odvaha lásky, 3.1)

Internet přinesl mnoho nového, má spoustu pozitiv, ale na druhé straně můžeme počítat s tím, že můžeme nalétnout, že nás do své sítě chytí deviant, jinými slovy úchyl.

Žijete-li jako single, není to vůbec špatné. Časem se z vás stane sobec, jenž se těší z toho, že se vrací do uklizeného bytu, že se s nikým nemusí o nic hašteřit, že se může v posteli rozvalovat z jednoho konce na druhý...Jenže i jednoho dne takovému single sobci dochází, že je místo v posteli vedle něj prázdné, že to místo zebe. Co pak s tím? 

I lozila jsem i já předminulou neděli po internetu a shodou okolností jsem nečekaně narazila na mezinárodní seznamku. Vypadala víc než dobře a muži též. A tak jsem si já, věčně nepoučitelná učitelka, vytvořila svůj profil a odeslala jsem jej. Ale jakmile jsem jej odeslala, uvědomila jsem si, co jsem provedla, a chtěla jsem vše vymazat. Jenže to nešlo. Odpověď zněla, že tam musí být můj profil nejméně tři měsíce. Co naplat. I když vzdělaná, dokonce i v psychologii, mnohdy se v životě chovám jako blbka. Ale nakonec jsem nade vším mávla jen rukou a řekla si, že to, co se má stát, se stane.

Pondělí ráno. Stojím v zácpě, vypadá to na pěknou šlamastyku, tipuji tak patnáct minut. Poslouchám rádio, a protože se nudím, začnu si kontrolovat emaily. A zůstanu zírat. Protože tam mám předlouhý email od jakéhosi Američana. Najednou mi dopravní zácpa nevadí, s úžasem čtu překrásný email, jenž ke mně dorazil až z Afghánistánu. Dočítám se, že se dotyčný jmenuje Nathan, vystudoval vojenské lékařství, před pěti lety mu zemřela žena na rakovinu, on je v současnosti na misi v Afghánistánu, smlouva mu končí za sedm týdnů. Pak plánuje výsluhu a založení vlastní nemocnice. A aby bylo moje omráčení dokonalé, Nathan přikládá i fotografie, na nich je vojenský lékař v terénu. 

Email jsem přečetla a neměla jsem celý den stání, potřebovala jsem být co nejdřív doma, abych mu mohla odepsat. Každá hodina se pro mě vlekla jako nekonečně dlouhý rok, ale přežila jsem. Dorazila jsem domů, jídlo nejídlo, to mě nebralo. Ale co mě bralo, bylo napsat email Nathanovi. Vzhledem k tomu, že jsem v angličtině od začátečníků až po pokročilé dennodenně, napsat email mi nečiní problémy. Myšlenky pochytávám stejně rychle jako v češtině.

Minulý týden jsem prožila v oblouzení, po němž přišlo vystřízlivění. Každý den jsem dostávala přenádherné emaily, psané rukou gentlemana. Snažila jsem se o totéž. Napsat přenádherné emaily, psané rukou dámy. Ale pak to přišlo.

Pátek večer. Od Nathana zatím žádný email. Až k půlnoci. Jenže tento email vůbec neodpovídal těm, které přišly předtím. Při jeho čtení jsem měla pocit, že to napsal někdo úplně jiný. Jako by domnělý Nathan sklouzl do obyčejnosti, jenž se nesla v duchu jistých důvěrností, jež mi vůbec nebyly po chuti. A tak jsem si uvědomila svou chybu, že jsem se zřejmě dostala do kontaktu s někým, jenž si vytvořil svůj virtuální profil. I jala jsem se googlit. Když jsem zadala jeho jméno, našlo mi to sice několik Nathanů se stejným příjmením, ale nic neodpovídalo tomu, co dotyčný napsal.

Takže ende. Stačilo pár dnů, abych si uvědomila, jak může být internet nebezpečný. Napsala jsem dokonce do oné mezinárodní seznamky, abych se zeptala, zda tam vůbec mají v databázi Nathana... Napsali, že nikoho takového neevidují...

"Nepoučitelná učitelka," hláška z Pelíšků. Nějak se v ní nacházím. Jako by mi nestačilo, že jsem před nějakým časem odpověděla v seznamce na inzerát jakémusi Čechoameričanovi, jenž mi ve třetím mailu poslal své foto. A co myslíte, že na ní bylo? Vibrátor v lidské zadnici... Nemám tedy pravdu v tom, že pokud jde o úchyly, není jich na internetu nouze?

Autor: Helena Vlachová | středa 13.6.2018 5:37 | karma článku: 18,89 | přečteno: 914x
  • Další články autora

Helena Vlachová

Svým založením jsem idealistka

I když jsem založením idealistka, nemohu se svou maličkostí připodobnit k Johnu Lennonovi. Nicméně se mohu vyjádřit vůči panu Babišovi a jeho propagandistické rétorice. Totéž lze vznést i vůči SPD.

19.4.2024 v 17:53 | Karma: 10,55 | Přečteno: 656x | Diskuse| Ostatní

Helena Vlachová

Ředitel, jenž používá estébácké praktiky

Na základě mých posledních mou dvou blogů se mi dostalo útoků i vyhrožování ze strany ředitele střední školy. Vyhrožoval mi trestním udáním. Nestačila jsem žasnout. Že by opět povstali soudruzi? Že by byl jedním z nich?

15.4.2024 v 19:33 | Karma: 22,93 | Přečteno: 1644x | Diskuse| Ostatní

Helena Vlachová

Měla bych počítat s vyhazovem za svůj poslední blog?

Když píšu své blogy, vždy jde o něco, co se v současnosti kolem nás děje. Můj poslední blog o neaprobovaném angličtináři na SŠ mě stál dost útoků vůči mně samé

14.4.2024 v 17:28 | Karma: 26,40 | Přečteno: 1669x | Diskuse| Ostatní

Helena Vlachová

Máte doma středoškoláka? Bojuje s angličtinou?

Tímto dnešním blogem bych chtěla pomoci těm žákům a studentům, kteří mají smůlu, že mají na angličtinu diletanta.

13.4.2024 v 10:02 | Karma: 37,17 | Přečteno: 5860x | Diskuse| Ostatní

Helena Vlachová

Když matka ničí své dítě

Rozpadne-li se partnerský vztah či manželství a zůstanou-li z něj děti, měl by se zájem přenést především na ně. Děti by měly rozpadem vztahu rodičů trpět co nejméně. Ale vysvětlujte to některým matkám.

7.4.2024 v 7:29 | Karma: 19,33 | Přečteno: 973x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

KOMENTÁŘ: Na vině je přece vždycky žena... Feriho případ odstartoval změny

24. dubna 2024

Premium Tři roky nepodmíněně a zaplacení odškodného třem obětem. Takovým potvrzením rozsudku v pondělí...

Opilá policistka, která zaklekla dívku před klubem, nijak potrestaná nebyla

24. dubna 2024  9:55

Policista, který v únoru na pražském Smíchově brutálně napadl a zaklekl 19letou dívku, byl zproštěn...

Šojguův zástupce skončil v poutech, za vzetí obřího úplatku mu hrozí vězení

24. dubna 2024  9:36

Ruské úřady v úterý večer informovaly o zadržení náměstka ruského ministra obrany Timura Ivanova...

Konec výjimky, Stanjura chystá daň na tiché víno. Lidovci nejsou proti

24. dubna 2024  9:16

Výjimka ze spotřební daně pro tiché víno, kterou loni při jednání o úsporném balíčku uhájili...

  • Počet článků 1262
  • Celková karma 22,02
  • Průměrná čtenost 1113x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik