Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kdyby uměl Paul Ryan kouzlit

Kdyby uměl Paul Ryan kouzlit, možná by mávl kouzelnou hůlkou a přeměnil by se v Jaromíra Soukupa, jednoho z nejvěrnějších (sou)druhů našeho prezidenta

Motto "Na rtech má přetvářku, kdo nenávidí, ve svém nitru chová lest." (Přísloví Šalamounova, Třetí sbírka, pořízená muži Chizkijášovými, 26.24)

Kdyby uměl Paul Ryan kouzlit, možná by mávl kouzelnou hůlkou a přeměnil by se v Jaromíra Soukupa, jednoho z nejvěrnějších (sou)druhů našeho prezidenta. Neb náš pan prezident si své další období zřejmě vysvětlil tak, že k výkonu funkce mu postačí každotýdenní účast v nejtrapnější talk shaw jednoho z našich současných moderátorských amatérů Jaroslava Soukupa. I laik musí na první pohled poznat, že Týden s prezidentem představuje naprosté diletantství, leč naše hlava státu našla v tomto pořadu velké zalíbení, což dokresluje, jak to pan Zeman myslel ve svých předvolebních vystoupeních. Že mu šlo především o jeho vlastní zájmy, případně zájmy východní, tj. Číny a Ruska. 

Jenže ne všichni občané v naší zemi jsou proruští a pročínští, jsou tu lidé, mezi něž bezesporu patřím já i moje rodina, kteří se zásadně přiklánějí k západní demokracii, k EU a NATO. Tito lidé prožívají častou frustraci z toho, co nám Hrad předkládá. Je nám všem známo, že naši zemi navštíví předseda americké Sněmovny reprezentantů Paul Ryan, jenž se představí v Poslanecké sněmovně a Senátu, přijmou jej nejvyšší ústavní činitelé s výjimkou našeho pana prezidenta. Jeho mluvčí Ovčáček se vyjádřil v tom smyslu, že první zahraniční kontakt našeho prezidenta povede na Slovensko. Tam se ale řeší politická krize, navíc slovenský prezident Andrej Kiska se nejeví jako servilní obdivovatel českého prezidenta typu Jaromíra Soukupa či vykutálence typu Vratislava Mynáře, proto se nedá očekávat, že se oba státníci v brzké době setkají. 

Paul Ryan vystoupí na půdě Senátu jako hlavní host konference Role Spojených států amerických v evropské bezpečnostní architektuře - 100 let poté. Sněmovna připravuje speciální usnesení, Paul Ryan se má dokonce soukromě sejít i s panem Babišem. U něj člověk opravdu nikdy neví, jak to s jeho názory vlastně je. V poslední době to s ním vypadá tak, že je prozápadní, dokonce se postavil za Českou republiku  kvůli ruskému obvinění, že jed, kterým byli otráveni ruský špion a jeho dcera, může pocházet z Čech. Pan Babiš zvažuje i vyhoštění některých ruských diplomatů z našeho území, což mu schvalují všichni demokraticky smýšlející lidé u nás. Samozřejmě mezi ně nemůžeme řadit komunisty a SPD. Ale o tom, že je pan Babiš nečitelný, svědčí i fakt, že ještě donedávna zpochybňoval protiruské sankce. 

Když navštívil Paul Ryan loňského dubna Polsko, sešel se s tamní premiérkou Beatou Szydlovou i s prezidentem Alexandrem Dudou. Jenže Polsko je Polsko, my jsme Česká republika s prezidentem, který vzbuzuje vlnu nevole u demokraticky smýšlející populace. Miloš Zeman je pro Američany překážkou, protože je považován za stoupence ruských zájmů. Snad všichni ti, kteří zažili okupaci naší země sovětskými vojsky, si už nikdy nemohou přát, abychom se jakkoli bratříčkovali s Rusy. Zničili nám víc než čtyřicet let života, devastovali naše životní prostředí i myšlení některých lidí.

Americký časopis, jenž se zaměřuje na zahraniční vztahy, Foreign Policy, před nedávnem otiskl článek, v němž analyzoval roli prezidenta Zemana, jehož přičiněním se Česká republika stává "trapnou proruskou hlásnou troubou, ospravedlňující čínské provokace v Jihočínském moři a invazi Ruska na Ukrajině." Na česko-americké vztahy se negativně podepisuje i Zemanovo spolčení Mynář - Nejedlý. Článek rovněž uvádí i největšího sponzora Zemanovy prezidentské kampaně, (kterou dle jeho slov nevedl), zbrojaře Jaroslava Strnada.

Proč se Miloš Zeman nesejde s Paulem Ryanem se můžeme jen domnívat, vše lze označit jako velmi nedůstojnou vizitku naší hlavy státu. V této souvislosti je nutno připomenout, že prezident je zároveň velitelem ozbrojených sil, jež jsou součástí NATO, které nám jako jediné může zaručit bezpečnost. Že by panu Zemanovi nešlo o bezpečnost naší země?

Autor: Helena Vlachová | sobota 24.3.2018 7:27 | karma článku: 22,98 | přečteno: 609x
  • Další články autora

Helena Vlachová

Svým založením jsem idealistka

I když jsem založením idealistka, nemohu se svou maličkostí připodobnit k Johnu Lennonovi. Nicméně se mohu vyjádřit vůči panu Babišovi a jeho propagandistické rétorice. Totéž lze vznést i vůči SPD.

19.4.2024 v 17:53 | Karma: 10,55 | Přečteno: 656x | Diskuse| Ostatní

Helena Vlachová

Ředitel, jenž používá estébácké praktiky

Na základě mých posledních mou dvou blogů se mi dostalo útoků i vyhrožování ze strany ředitele střední školy. Vyhrožoval mi trestním udáním. Nestačila jsem žasnout. Že by opět povstali soudruzi? Že by byl jedním z nich?

15.4.2024 v 19:33 | Karma: 22,93 | Přečteno: 1644x | Diskuse| Ostatní

Helena Vlachová

Měla bych počítat s vyhazovem za svůj poslední blog?

Když píšu své blogy, vždy jde o něco, co se v současnosti kolem nás děje. Můj poslední blog o neaprobovaném angličtináři na SŠ mě stál dost útoků vůči mně samé

14.4.2024 v 17:28 | Karma: 26,40 | Přečteno: 1669x | Diskuse| Ostatní

Helena Vlachová

Máte doma středoškoláka? Bojuje s angličtinou?

Tímto dnešním blogem bych chtěla pomoci těm žákům a studentům, kteří mají smůlu, že mají na angličtinu diletanta.

13.4.2024 v 10:02 | Karma: 37,17 | Přečteno: 5860x | Diskuse| Ostatní

Helena Vlachová

Když matka ničí své dítě

Rozpadne-li se partnerský vztah či manželství a zůstanou-li z něj děti, měl by se zájem přenést především na ně. Děti by měly rozpadem vztahu rodičů trpět co nejméně. Ale vysvětlujte to některým matkám.

7.4.2024 v 7:29 | Karma: 19,33 | Přečteno: 973x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nenávist vůči Ukrajincům, segregace Romů. Amnesty International kritizuje Česko

24. dubna 2024  2:28

Ukrajinští uprchlíci se loni v Česku potýkali s nenávistnými projevy a diskriminací, pokračovala...

Místo do šrotu do opravny. Směrnice EU prodlouží záruku a zakážou „kazítka“

24. dubna 2024

Premium Do budoucna by měla být oprava rozbitých a porouchaných domácích spotřebičů jednodušší. A stejně...

Ignorovat, nebo demaskovat? Německá média řeší, jak informovat o AfD

24. dubna 2024

Premium Je to teď horké téma. Německá mainstreamová média stojí před volbou, nakolik a jakým způsobem...

Šibal z Prahy podmázl průvodčího, s Lorenovou v negližé předběhl konkurenci

24. dubna 2024

Seriál Byla teprve na začátku kariéry, ale fotografové na ni už stáli fronty. Snímek mladičké Sophie...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 1262
  • Celková karma 22,02
  • Průměrná čtenost 1113x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik