Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Záletník s nadváhou

Vyprávění o panu Pěnkavovi, který má velkou slabost pro ženy. Ač s nadváhou, ženy přitahuje. On sám možná ani tolik ne, ale jeho peněženka

Motto "Je halasná, dotěrná, její nohy nemají doma stání. Hned je na ulici, hned na náměstí, na každém nároží úklady strojí." (Přísloví Šalamounova, První sbírka, Ještě o cizí ženě, 7.11, 7.12)

Byla jen otázka času, kdy si pro Pěnkavu dojde ta s kosou. Jméno veskrze ptačí a on to byl věru pěkný ptáček. Kolik mu mohlo být, kolem čtyřiceti, ale nevypadal ani trochu zdravě. Kdo by také vypadal, když člověk váží přes sto, a Pěnkava mohl mít dobrých sto třicet, to už je hazard se zdravím. Ale ten si Pěnkava vůbec nepřipouštěl. Proč také. Vždyť život je tak krásný, ale  také i krátký. Pro Pěnkavu bezesporu. 

Pěnkava pracoval jako šéfkuchař v pěkné restauraci, která nemá o hosty nouzi. A kdo dělá u jídla, má se vždycky dobře. Pěnkava se v práci nejen zadarmo najedl, ale hodně si nanosil i domů. A peněz se mu také dostávalo, protože to měl u šéfa více než dobré. Ač muž s nadváhou, ženy se mu nabízely samy. Líbila se jim jeho bohorovnost, rozhazovačnost, Pěnkava se nehrdlil o žádnou korunou a rád každé přilepšil. Svou rodinu neokrádal, ale nechával si prostor i na milenku. Ty se mu pravidelně střídaly, protože Pěnkava změnu potřeboval. Každá z nich si časem začala dělat stále větší nároky a nutila jej k rozvodu, jenže Pěnkava měl svou rodinu rád a rozvod odmítal. Jakmile některá s rozvodem začala, vynesla nad sebou nemilosrdný ortel. Upadla v Pěnkavovu nemilost a musela se z jeho života klidit, aby byla nahrazena novou.

Poslední milenkou byla jakási Jindřiška Kusá, která žila spolu se svou matkou v rodinném domku. Obě rozvedené, moc se jim pracovně nedařilo a jedinou spásu hledaly u mužů. Matka Kusá už jen vyhledávala nové známosti poskrovnu, své žezlo cele předala své dceři, která se pomamila. Věděla, že jediné, co jí může pomoci ve světě financí, je solventní milenec. Nechtěla se znovu provdat, ani si nechtěla žádného muže stěhovat k sobě do malého domku, stačilo jí, když měla finančně atraktivního milence, který rád za ženy rozhází koruny i valuty. A takovým se stal Pěnkava. Pěnkava s přezdívkou Dobrotivý, který zvládal nejen svou práci i rodinu, ale nechával si prostor pro milenecké hrátky. Člověk by řekl tlouštík, jak asi vypadá, když se obnaží, a vidíte, lepily se na něj děvy jedna za druhou. Protože měl pověst mecenáše, který umí pomoci ženě v nouzi. A tou byla i Jindřiška. V úplné nouzi se sice nenacházela, ale přece. Které ženě neudělá radost, když dostane peníze a může je roztočit. Koupit si kus nějakého pěkného hadérku, dostat něco cash pro případ naléhavé situace a také kus dobrého žvance. Kdo by utrácel za drahou svíčkovou, z níž jsou úplně nejlepší bifteky, když je můžete mít zadarmo. A Pěnkava svíčkovou nosil pravidelně. Jindřiška naklepala biftečky, přidala hranolky a jako oblohu podávala sebe samotnou. A na jejím těle Pěnkava ujížděl. Pěkná prsiska spolu s pěkně vytvarovanou prdelkou, někdy oděná do latexu. To bylo pro Pěnkavu něco, co mu dosud žádná neposkytla.

Minulý víkend. Jak se na něj Pěnkava těšil. Manželka s dětmi na horách a Pěnkava doma pěkně sám. Kdepak nějaké hory, tam si akorát člověk může zlámat ruku nebo nohu a to bylo něco, co si on nemohl dovolit. Živitel rodiny i živitel sexy Jindřišky v latexu. Nemohl se Jindřišky dočkat. Pravdou je, že se v poslední době moc ve formě necítil. Nabral nová kila, zadýchával se a pravidelná konzumace alkoholu spolu s cigaretami mu moc neprospívaly. Ale život měl velmi rád. A Jindřišku stále víc.

I dorazil Pěnkava ve stanovenou dobu k Jindřišce, která obývala první patro, matka Kusá sídlila v přízemí. Jindřiška byt náležitě vyzdobila a byla celá v očekávání, jak se bude večer vyvíjet. Potřebovala nějaké peníze, protože jsou teď všude velké slevy a ona se chce líbit. Nejen sobě, ale i Pěnkavovi, také jí padl do oka ředitel firmy Králíček. Ten kdyby si dal říci, určitě by zvládla dva chlapy najednou. Z každého by něco káplo a ona by mohla vyrazit s matinkou na dovolenou někam do exotiky. Ne jen Chorvatsko, tam jezdí úplně každý, ale někam daleko, kam jezdí ta čůza Sedláková, která si taky na Králíčka brousí zuby. 

Pěnkava se dnes necítil vůbec dobře, sotva k Jindřišce došel, ani latex jej nedokázal dát do formy. Cítil tíhu na prsou, přecházela až v bolest a jemu bylo zle čím dál víc. Ani Jindřišce se milenec moc nezamlouvá, jako by byl duchem někde jinde, vidí, že se mu těžko dýchá, a to je pro ni špatný signál. Pěnkava je v obličeji celý fialový, nemůže se ani pohnout a ztrácí vědomí. 

Jindřiška si velmi potrpí na svou pověst, kterou však nemá vůbec dobrou. Lidé si o ní a její matce myslí své, ale něco takového si Jindřiška vůbec nepřipouští. Když vidí, v jakém je Pěnkava stavu, letí za matkou a spolu s ní odtáhne Pěnkavu k jeho autu. Tam se jim podaří jej posadit za volant a rychle obě utíkají pryč. Pěnkava nikdy neparkoval před domkem Kusých, rovněž si dával pozor, a nechával proto auto stát ve vedlejší ulici.

Náhodný kolemjdoucí chodec si všimne muže za volantem a říká si, že s ním není něco v pořádku. Zavolá tedy záchranku, jež je tu do pěti minut, lékař však konstatuje smrt, která nastala ani ne před hodinou. Pěnkavu stihl rozsáhlý infarkt a neměl šanci na přežití. A tak skonal ve věku nedožitých dvaačtyřiceti let. Když jej člověk viděl, říkal si, že na Pěnkavu má spadeno mrtvička nebo infarkt. A srdce mu nakonec vypovědělo službu. Srdce je centrem lásky. Tu Pěnkava rozdával hodně, ale zřejmě se mu jí nedostávalo natolik, aby se mohl dožít vyššího věku. A tak je v Pánu a může se na ten náš svět dívat z výšky...

Autor: Helena Vlachová | úterý 3.1.2017 5:55 | karma článku: 15,98 | přečteno: 1038x
  • Další články autora

Helena Vlachová

Svým založením jsem idealistka

I když jsem založením idealistka, nemohu se svou maličkostí připodobnit k Johnu Lennonovi. Nicméně se mohu vyjádřit vůči panu Babišovi a jeho propagandistické rétorice. Totéž lze vznést i vůči SPD.

19.4.2024 v 17:53 | Karma: 10,90 | Přečteno: 686x | Diskuse| Ostatní

Helena Vlachová

Ředitel, jenž používá estébácké praktiky

Na základě mých posledních mou dvou blogů se mi dostalo útoků i vyhrožování ze strany ředitele střední školy. Vyhrožoval mi trestním udáním. Nestačila jsem žasnout. Že by opět povstali soudruzi? Že by byl jedním z nich?

15.4.2024 v 19:33 | Karma: 22,93 | Přečteno: 1663x | Diskuse| Ostatní

Helena Vlachová

Měla bych počítat s vyhazovem za svůj poslední blog?

Když píšu své blogy, vždy jde o něco, co se v současnosti kolem nás děje. Můj poslední blog o neaprobovaném angličtináři na SŠ mě stál dost útoků vůči mně samé

14.4.2024 v 17:28 | Karma: 26,40 | Přečteno: 1680x | Diskuse| Ostatní

Helena Vlachová

Máte doma středoškoláka? Bojuje s angličtinou?

Tímto dnešním blogem bych chtěla pomoci těm žákům a studentům, kteří mají smůlu, že mají na angličtinu diletanta.

13.4.2024 v 10:02 | Karma: 37,17 | Přečteno: 5881x | Diskuse| Ostatní

Helena Vlachová

Když matka ničí své dítě

Rozpadne-li se partnerský vztah či manželství a zůstanou-li z něj děti, měl by se zájem přenést především na ně. Děti by měly rozpadem vztahu rodičů trpět co nejméně. Ale vysvětlujte to některým matkám.

7.4.2024 v 7:29 | Karma: 19,33 | Přečteno: 981x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Počkej na mě! Vyprovodil tátu do války, jeho fotka otevírala peněženky

1. května 2024

Seriál Jeho rozzářená tvář bývala za druhé světové války vystavena v každé třídě a kanadským žáčkům...

Bijec migrantů živoří. Salvini zamrzl v minulosti, spásu hledá v bájném mostu

1. května 2024

Premium Někdejší hvězda italské krajní pravice Matteo Salvini politicky živoří. Jeho strana Liga před...

Strach z problémového nájmu? Majitelé bytů mají získat garanci za nájemníky

1. května 2024

Premium Stát chce motivovat majitele nemovitostí k poskytování bydlení i rizikovým nájemcům. Pronajímatelé...

Dvacet let v Unii řečí čísel. Češi dominují v kaprech, letí také Erasmus

1. května 2024

Dvě dekády po vstupu do Evropské unie je co se týče peněz Česko více než bilion korun v plusu. Z...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 1262
  • Celková karma 22,05
  • Průměrná čtenost 1113x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik